Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pályázható a Pest Megye Környezetvédelméért Díj
Az elismerésből évente egy adományozható – A pályázat beadási határideje: 2016. október 3.

Pest Megye Önkormányzata idén is meghirdeti a Környezetvédelméért Díj pályázatot, amivel az épített és természetes környezet állapotának megóvásáért, jobbításáért és fejlesztéséért tett erőfeszítéseket ismeri el. A pályázat beadási határideje: 2016. október 3.


Pályázati felhívás

Pest Megye Önkormányzata nagyra becsüli a megye lakossága, valamint közösségei által az épített és természetes környezet állapotának megóvásáért, jobbításáért és fejlesztéséért tett erőfeszítéseket, ezért e területen elért kiemelkedő teljesítmények elismerésére 2008. évtől Pest Megye Környezetvédelméért Díj elnevezéssel kitüntető díjat alapított. Fentiek elismerésére 2016-ban ismét meghirdetik a „Pest Megye Környezetvédelméért Díj” című pályázatot.

A pályázat követelményei

Adományozható a díj azoknak, akik Pest megye épített és természetes környezetének megóvása, fejlesztése, a környezettudatos szemlélet kialakítása érdekében olyan magas színvonalú, kiemelkedő értékű és eredményes munkát végeztek, amelynek eredménye az adományozást megelőző évben valósult meg.

A díjból évente egy adományozható természetes személyek részére. Az elismerésre érdemes személy elhalálozása esetén posztumusz kitüntetés adományozható, amelynek átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult. Egy adományozható a jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek részére.

Nem díjazhatók azok a gazdasági társaságok, amelyeknek gazdasági érdeke, hogy a környezetvédelemre kiemelt figyelmet fordítsanak.

Az adományozás rendje

A díjak odaítélésére az előkészítő eljárás során javaslatot tehetnek:

- a Pest megyében működő települési önkormányzatok,
- a területileg illetékes országgyűlési képviselők,
- a közgyűlés tagjai.

Az önkormányzatok, a területileg illetékes országgyűlési képviselők illetve a közgyűlés tagjai számára azonban bárki javaslattal élhet. A benyújtott pályázatok közül a díjak odaítélésére a közgyűlés önkormányzati ügyekkel foglalkozó bizottsága tesz javaslatot. A kitüntető díjak adományozásáról a közgyűlés dönt.

Díjazás módja

A díjjal díszoklevél és emlékplakett jár. A díjak átadása ünnepélyes keretek között, a Megyenap alkalmából 2016. decemberében megrendezendő ünnepségen lesz.

Formai követelmények

A pályázat szöveges részből és fotódokumentációból áll, egyben összefűzött, vagy egybekötött A/4 formátumban.

Tartalmi követelmények

A benyújtandó dokumentumnak minimum tartalmaznia kell:

- a javasolt személy vagy közösség nevét, címét, elérhetőségeit (cím, telefon, email),
- a javaslattevő nevét, címét, elérhetőségeit (cím, telefon, email),
- a javasolt személy, vagy közösség tevékenységének rövid /néhány A/4 gépelt oldal terjedelmű/ összefoglaló jellegű bemutatása, amely a végzett környezetvédelmi, természetvédelmi munka, tevékenység eredményességének, színvonalának, kiemelkedő értékének írásos, esetleg fotódokumentációval kiegészített bemutatására, dokumentálására fókuszál. A bemutatásnak azokat a szempontokat kell érintenie, amelyek a végzett tevékenység értékét, kiemelkedő színvonalát és eredményességét támasztják alá.

A pályázat beadási határideje: 2016. október 3.

A pályázat beadási helye

A pályázatot személyesen vagy postán lehet eljuttatni az alábbi címre: Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Elnöki és Területfejlesztési Iroda (1052 Budapest, Városház u. 7.). A borítékra kérjük, írják rá a pályázat címét: „Pest Megye Környezetvédelméért Díj 2016.”

A hatályos rendelet (6/2015. (V. 11.) önk. rend.) letölthető Pest megye honlapjáról. Felmerülő kérdéssel, problémával a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal, Elnöki és Területfejlesztési Iroda munkatársához: Schindler-Kormos Eleonóra területfejlesztési és területrendezési referenshez lehet fordulni az alábbi elérhetőségeken:

1052 Budapest, Városház u. 7.
Tel: 06-1-233-68-60; Fax: 06-1-233-68-90
Mobil: 06-20-352-9609
E-mail: kormose@pestmegye.hu

A díjak visszavonása

A kitüntető díjat vissza lehet vonni, ha a kitüntetett arra érdemtelenné válik. A kitüntető díj visszavonásáról a közgyűlés dönt, az adományozás rendjének szabályai alapján.

Forrás: Építészfórum.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu