Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szerencs első embere lett az év polgármestere
Az év alpolgármestere elismerést a budaörsi Bíró Gyula, az év főjegyzője díjat a zalaegerszegi Kovács Gábor vehette át

Koncz Ferencet, Szerencs Fidesz-KDNP-s vezetőjét választották az év polgármesterének az idén. Az elismerést a városi polgármesterek randevúja elnevezésű, huszonkettedszer megrendezett eseményen adták át 2016. augusztus 25-én, Szerencsen. A díjat országos internetes szavazás alapján évről évre azok a városvezetők kapják meg, akik az állampolgárok voksai szerint leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. 


Az év polgármestere mellett jutalmazták a legjobb alpolgármestert és jegyzőt is, előbbi kategóriában Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere, utóbbiban Kovács Gábor, Zalaegerszeg főjegyzője lett az első.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Szita Károly, Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is.

Az államtitkár köszöntőjében azt mondta, az 1990-ben kialakult önkormányzati rendszer kissé idealista volt, mivel azt gondolták a döntéshozók, hogy lesz lehetőség egy teljes feladatellátó önkormányzati szisztémát megalkotni, ezt azonban végül nem bírta el az ország költségvetése.

A 2010-ben hivatalba lépett kormány több ezzel kapcsolatos, vitatott kérdésre az önkormányzati törvény megváltoztatásával tett pontot, mára pedig lezárult az önkormányzat és az állam közötti feladatmegosztás újragondolása – emlékeztetett Pogácsás Tibor.

A Belügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta, a helyhatóságok gazdálkodásához és a helyi gazdaság fejlődéséhez szükséges feltételek megteremtése elsősorban a kormányzat feladata. A jelenleg rendelkezésre álló – főként EU-s – forrásokból arra kell minél többet fordítani, hogy az uniós támogatási rendszer megváltozása után önerőből is folytatni lehessen az ország gazdaságának fejlesztését – mondta.

Vélekedése szerint ebben a folyamatban az önkormányzatoknak is feladatuk és szerepük van, és minden településnek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy olyan gazdasági fejlődés indulhasson el, amely megerősíti a települések lakosságmegtartó képességét.

Koncz Ferenc méltatásában elhangzott, hogy a pedagógus végzettségű, 2010 óta hivatalban lévő szerencsi polgármester munkájával „a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben lévő település polgárainak a kisváros fejleszthetőségében, élhetőségében vetett hitét adta vissza”.

A rendezvény szervezője, a Szféra Európa Kft. 1995 óta ötletgazdaként jegyzi a városi polgármesterek randevúja elnevezésű szakmai tanácskozást.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu