Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Törvénymódosítás várható a védőnői béremelésért
A kormány így kötelezné az önkormányzatokat arra, hogy a megemelt béreket meg is kapják az érintettek

Januárig visszamenőleg megkaphatják a védőnők a részükre biztosított béremelés teljes összegét – a Magyar Idők értesülései szerint ezt tartalmazza az az előterjesztés, mellyel a kormány kötelezné az önkormányzatokat, hogy a védőnői tevékenység finanszírozására jutó 30-35 ezer forintos pluszforrásnak ne csak 12 százalékát juttassák el az érintetteknek. 


Törvénymódosító javaslattal kötelezné a kormány az önkormányzatokat arra, hogy a védőnőknek biztosított megemelt béreket meg is kapják az érintettek – értesült a Magyar Idők. A lap úgy tudja, az előterjesztés elfogadása esetén a védőnői szolgálatok szeptembertől kötelesek lesznek teljesítményük 2016. július hónaphoz viszonyított finanszírozási növekményét a védőnők díjazására fordítani. Ezen kívül a védőnői szolgáltató a 2016. január 1-je és 2016. augusztus 31-e közötti időszakra visszamenőleg 2016 augusztusában utalványozott összeget is köteles a védőnő egyszeri kiegészítő díjazására fordítani.

A Magyar Idők nemrég írt arról, hogy a védőnői tevékenység finanszírozására jutó 30-35 ezer forintos pluszforrás megérkezett ugyan az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral szerződött munkáltatókhoz – önkormányzatokhoz, kórházakhoz –, ennek csak a 12 százalékát kötelesek a munkáltatók odaadni a dolgozóknak, ami bruttó pár ezer forintos növekedést jelent. Vagyis a védőnők a kormány által béremelésre szánt összeg töredékét kapják csak kézhez. A napilap által megismert módosítási javaslat szerint a jövőben jogszabály kötelezné a munkáltatókat arra, hogy a központi költségvetésből utalt kétmilliárd forintot teljes egészében erre fordítsák.

A Magyar Idők kormányközeli forrása a lapnak nyilatkozva azt mondta: a védőnői ellátás finanszírozása a védőnői szolgálatokat érinti, a védőnők díjazásukat az említett egészségügyi szolgáltatóktól kapják, rendszerint azok alkalmazásában állnak. „Bár a finanszírozási díj megemelését az az egyértelmű kormányzati szándék képezte, hogy az alapellátásban dolgozó egészségügyi dolgozók, így a védőnők jövedelme is növekedjen, a fentiek alapján mégsem minősül a „klasszikus” értelemben vett béremelésnek. A védőnők esetében az ágazat által tervezett bérnövekményre fordítandó támogatás nem egységesen jelent meg a bérükben, melynek oka, hogy feladatellátásban jelent meg a pluszforrás, így a szolgáltatók nem a teljes összeget és nem egységesen fordították a bérek növelésére” – fogalmazott.

Ismert: az EMMI egészségügyért felelős államtitkársága a hónap elején jelentette be, hogy az előző évhez hasonlóan 10 milliárd forintot kapnak a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, ezen felül 2 milliárd forintot az alapellátásban dolgozó fogorvosok, és ekkora összeg jut a védőnőknek is. A pluszforrás idén január 1-től jár, a pénzt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár július 29-én visszamenőlegesen, egy összegben elutalta.

A döntésnek köszönhetően a háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak praxisonként idén is átlagosan 130 ezer forinttal jut több havonta, míg a védőnők és az iskolai védőnői szolgálatok esetében 30-35 ezer, a fogorvosi praxisok esetében pedig 50-55 ezer forint havi többletbevételt jelent majd az emelés.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu