Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 8.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A tervezettnél előbb épülhetnek fel az új börtönök
A kilenc településen tervezett börtönberuházás 4500 fővel tudja bővíteni a fogvatartotti létszámot

Több lap is megírta, hogy egy rendelettervezet alapján felgyorsíthatja a kabinet a börtönprogramot. A büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági helyettese szerint a bürokratikus akadályok nélkül akár egy évvel hamarabb is befejezhető az összesen kilenc települést érintő beruházás – tudósít az InfoRádió. 


„Előrelépést jelent, mert sürgősen el kell kezdeni a munkát ahhoz, hogy 2018-ra a célkitűzések megvalósuljanak” – jelentette ki Lajtár József vezérőrnagy. A büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági helyettese hozzátette a férőhely problémát szoros határidőn belül meg kell oldani. Ezért is jó, hogy az építkezés során szükséges bürokratikus lépések kihagyhatók, így fölgyorsul a folyamat.

„A számításaink szerint ez legalább egy évet jelent a beruházás megvalósulásában” – mondta Lajtár József vezérőrnagy. Ha elfogadja a kormány a rendelettervezetet, nem kell majd többek között építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, településképi véleményezési eljárást folytatni a kilenc érintett településen tervezett börtönberuházás esetén, amely 4500 fővel tudja bővíteni a fogvatartotti létszámot.

„Az előkészítés befejeződött, amennyiben a kormány elfogadja és nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánítja, azonnal megkezdődhet a közbeszerzési eljárás engedélyeztetése és az eljárás. Számításaink szerint idén eredményt tudunk hirdetni, jövő évben meg tudjuk kötni a szerződést és 2017. március 1-jén át tudjuk adni a kivitelezőknek a területeket, azaz megkezdődhet a beruház mind a kilenc településen” – mondta Lajtár József vezérőrnagy.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági helyettese hozzátette, a beruházást 2018. második félévében kell befejezni, a fogvatartotti létszámot folyamatosan töltik föl és 2019-ben már teljes kapacitással fognak üzemelni a börtönkomplexumok.

A beruházás azért is fontos, mert több elítélt a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult a fogvatartásuk körülményei miatt. Az új börtönök férőhely-tartalékot jelentenek – emelte ki a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági helyettese.

„Ez minimális, nem lehet a jelenlegi létszámra pontosan kalkulálni, néhány nap alatt megint száz százalék fölé mehet a kihasználtság, a cél pedig az, hogy folyamatosan alatta legyen” – mondta a vezérőrnagy.

Forrás: InfoRádió

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu