Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ötmilliárdos támogatás a helyi önkormányzatoknak
Intézmények, járdák és utak felújításához kap segítséget több mint háromszáz település

Több mint háromszáz település összesen ötmilliárd forint támogatást kap intézmények fejlesztéséhez, valamint utak, hidak és járdák felújításához – erről döntött a közelmúltban a helyi önkormányzatokért felelős miniszter. A legnagyobb támogatás harmincmillió forint, de a legkisebb megítélt összeg is meghaladja az egymillió forintot – írja a Magyar Idők.


Összesen 1931 település kért támogatást önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez, az igényelt összeg meghaladta a 36 és fél milliárd forintot – erről tájékoztatta a Magyar Időket a Belügyminisztérium. Előfordult, hogy egy-egy település több jogcímen is szeretett volna forráshoz jutni, így az igénylések száma összesen 2366 volt.

A tárca ismertetése szerint Pintér Sándor belügyminiszter a rendelkezésre álló forrásokat figyelembe véve a közelmúltban döntött arról, hogy ezúttal összesen 311 önkormányzat kap támogatást. A településeknek három célra adnak segítséget: kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények, illetve óvodák, iskolák és az utánpótlássport infrastruktúra fejlesztésére, felújítására, valamint belterületi utak, járdák, hidak felújítására. A legnagyobb érdeklődés az utóbbi pályázati lehetőségeket övezte, 1586 támogatási igényt adtak be ilyen fejlesztésekhez.

A legkisebb támogatási összeg a kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására 1,093 millió forint volt, míg a legmagasabb tétel harmincmillió forint. A korábbi években előfordult, hogy egy-egy település akár több célra is kapott támogatást. A mostani döntésnél viszont szempont volt, hogy egy település csak egy fejlesztési cél megvalósításához jusson segítséghez azért, hogy minél több önkormányzat kaphasson támogatást. A pályázati feltételeknek megfelelő, de forráshiány miatt támogatásban most nem részesülő önkormányzatok tartaléklistára kerültek.

Rámutattak arra, hogy ha lesznek további források, akkor a tartaléklistán szereplő pályázatokról október 28-ig a belügyminiszter további támogatói döntést hozhat – közölte a minisztérium. A kiírásban az áll, hogy a most megítélt összegeket a támogatói okiratok elfogadására rendelkezésre álló határidőt követő öt napon belül folyósítják.

A támogatás felhasználásának kezdő időpontja nem lehet korábbi, mint a pályázati kiírás közzétételének időpontja. A támogatás felhasználásának végső határideje pedig 2017. december 31.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu