Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Sztrájkolnak a közalkalmazottak szeptemberben
Harminc százalékos illetményemelést szeretnének minden önkormányzati köztisztviselő és dolgozó számára

Egynapos sztrájkot tartanak az önkormányzati alkalmazottak szeptember 14-én a javadalmazásuk emeléséért – jelentette be 2016. augusztus 17-én az InfoRádióban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Boros Péterné szerint az érintettek jelentős részének nettó 75 ezer forintos fizetése van. Ráadásul a kistelepülések polgármesterei sok esetben annyit keresnek, mint egy közmunkás.


„Az illetmények 30 százalékos emelését szeretnénk megvalósítani valamennyi önkormányzati köztisztviselő és valamennyi önkormányzati dolgozó számára október 1-jétől. Ezt szerettük volna befolyásolni az első, június 22-i kétórás sztrájkkal is” – mondta a szakszervezet elnöke.

„Annak ellenére, hogy az érintett kör nagyjából 15 százaléka vett részt ebben az érdekegyeztető akcióban, nyomásgyakorlásban, nem mondhatom azt, hogy a háttértárgyalásokon túl volt erről tényleges, valóságos kormányzati egyeztetés” – fogalmazott Boros Péterné.

Közölte, hogy bár a kormányzat már bejelentette, hogy a kormányhivatalokban, illetve a járási hivatalokban lesznek béremelések, most azonban az önkormányzati hivatalokról van szó.

Elmondta, hogy Lázár János korábban ugyan azt mondta, hogy ez az önkormányzatok hatásköre, mégsem lehet az, hiszen ha az ő felelősségük lenne, akkor már megvalósult volna a bérfejlesztés.

„Jelenleg arról tudok beszámolni, hogy 36749 önkormányzati köztisztviselőből 24058 főnek semmilyen emelése nem valósult be. Ezt konzerválná az az állapot, ha csak azoknak lenne emelése, akik számára az önkormányzatok ezt tudják biztosítani” – emelte ki a szakszervezet elnöke.

„Tehát itt most a látszólagos bérkérdés, és a bérkérdésért szeptember 14-én megvalósuló egynapos sztrájk az önkormányzatiságért és a magyar lakosságért történik, mert az ő érdekük az, hogy maradjanak az ő ügyeiket intéző köztisztviselők és az őket szolgáló munkatörvénykönyves alkalmazottak” – hangsúlyozta Boros Péterné.

„24058 főnek a fizetése a garantált szakmunkás bérminimum környékén van, ami azt jelenti, hogy nettó 75-80-90 ezer forint” – közölte.

Hozzátette, hogy a polgármesterek javadalmazásáról is szó van.

„A kistelepüléseken ugyanis az ő javadalmazásuk a közmunkásbérekkel azonos. A választások idején nem lesz vállalkozó arra, hogy induljanak ezért a tisztségért. Mi ezért törvényesen teszünk meg mindent. Várjuk mi is a fejleményeket, és főként várjuk Rogán Antalnak, a megbízott tárgyalópartnerünknek a levelét, ami behatárolja azt, hogy mikor is fogunk ezekről a kérdésekről a tárgyalóasztal mellett egyeztetni” – fogalmazott a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Forrás: InfoRádió

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu