Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Rekordszámú gyerek üdült az Erzsébet-táborokban
Idén 4,4 milliárd forintos költségvetési támogatással valósultak meg a programok és több mint 90 ezer gyereket tudtak fogadni

Ez évben minden eddiginél több, 90 ezer gyerek üdülhetett az Erzsébet-táborokban – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára 2016. augusztus 26-án, az aznap záruló fonyódligeti Erzsébet-táborban.


Novák Katalin azt mondta: idén 4,4 milliárd forintos költségvetési támogatással valósultak meg a programok, jövőre pedig közel húsz százalékkal több forrást, mintegy 5,2 milliárd forint központi támogatást fordít a gyerekek táboroztatására és egyéb programok lebonyolítására a kormány.

Idén a három Erzsébet-táborban – Zánkán, Fonyódligeten és az erdélyi Ivón – a vakációzó gyerekek kilencven százaléka jelképes, ezerforintos önrész mellett térítésmentesen táborozhatott. Számukra 73 tematikus tábort, napi többszöri étkezést, kulturális és szabadidős programokat biztosítottak.

A résztvevők között a szervezők tájékoztatása szerint gyermekvédelmi gondoskodásban élő, speciális nevelési igényű, határon túli, fogyatékkal-, veleszületett szív-, illetve reumatikus betegséggel élő, daganatos betegségből gyógyuló, valamint siket- és nagyothalló gyerekek is voltak.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: az Erzsébet-táborok célja, hogy minél több iskolás számára nyújtsanak tartalmas nyaralást úgy, hogy a táboroztatás költségei csak minimálisan terheljék meg a szülők pénztárcáját. Novák Katalin szerint idén is sok esetben olyan gyerekek tudtak eljutni akár a Balaton partjára, akár az ivói táborba, vagy éppen a napközis táborokba, akiknek erre egyébként nem lenne lehetősége.

A napközis táborokat idén a korábbinál nagyobb számban, országosan négyszáz helyszínen hétszáznegyven alkalommal rendeztek - mondta. Ezekben hétfőtől péntekig napközben biztosítottak ellátást és programokat a gyerekeknek.

Hozzátette: tavaly után folytatódott az Erzsébet-program a kárpátaljai gyermekekért pályázat is, amelynek keretében idén kétezer 8-14 év közti fiatal nyaralhatott Erzsébet-táborokban. Számukra a táborozás mellett fővárosi városnézést is szerveztek.

Novák Katalin hangsúlyozta: bár a nyári táborok lezárultak, ősszel osztálykirándulás jellegű táborokat is rendeznek. Az őszi kalandtáborok keretében közel kilencezer gyereknek lesz lehetősége a szünidőt Zánkán vagy Fonyódligeten tölteni az Erzsébet-táborokban.

Az Erzsébet-táborokban az elmúlt öt évben közel négyszázezer gyerek üdülhetett.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu