Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Majdnem egymilliárd forintos kárt okozott a vihar
A kormánytól várnak segítséget a károkat szenvedett települések

Közel egymilliárd forintnyi kár keletkezett a magyar-ukrán-román hármashatár közelében fekvő magyar településeken a júniusi vihar nyomán. Az érintett önkormányzatok a kormánytól várnak segítséget. A legtöbb kár Rozsályban keletkezett, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében még tart a viharkárok felmérése – tudósít az InfoRádió.


A legtöbb kár Rozsályban keletkezett a magyar-ukrán-román hármashatár közelében fekvő magyar települések közül a júniusi vihar miatt – mondta az InfoRádiónak Sztolyka Zoltán, a település polgármestere.

„A település szinte valamennyi háza megsérült kisebb-nagyobb mértékben. A palás házak közül, ami 86 ház volt, az összesnek a tetejét szétverte a jég, a cserepes házaknál több tízezer bontott cserepet hozott már az önkormányzat, kaptunk felajánlásból és azokat próbáljuk kicserélni. Jelen pillanatban mintegy 40 ház van még fólia alatt, de emellett az orvosi rendelő, a polgármesteri hivatal, a szociális alapszolgáltatási központ szintén fólia alatt van még.”

Sztolyka Zoltán a kormány segítségében bízik. Mint mondta, a kormányhivatal felmérése alapján az érintett hét településen 902 millió forintos kár keletkezett.

A szomszédos Borsod-Abaúj-Zemplén megyében még tart a viharkárok felmérése – mondta az InfoRádiónak Szabó Máté, a Miskolci Önkormányzat kommunikációs osztályának vezetője.

„Ómassán például mintegy 50 méternyi utat mosott el a víz, de úgy, hogy teljesen újra kell majd azt a szakaszt burkolni és emellett több száz méter hosszan az út melletti átereszek is megrongálódtak. Egyébként Miskolcon itt az ómassai részen keletkeztek a legnagyobb károk a vihar miatt. A város mintegy 40 millió forintos pályázatot fog benyújtani az itteni károk helyreállítására. Egyébként a károk teljes becsült költsége mintegy 60 millió forint és hát mire minden ki lesz javítva, az várhatóan a jövő év.”

A Miskolci Önkormányzat leginkább az ómassai út kijavításában számít a kormány segítségére.

Forrás: InfoRádió

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu