Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 8.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Korlátozni fogják az alkohol árusítását Tatabányán
Októbertől este 10 és reggel 6 között nem lehet alkoholt árusítani a város üzleteiben

A tatabányai képviselő-testület 2016. augusztus 26-i közgyűlésen csaknem másfél órás tanácskozás után megalkotta azt az önkormányzati rendeletet, amely szerint ez év október elsejétől 22 órától reggel 6 óráig tiltja az alkoholtartalmú termékek árusítását Komárom-Esztergom megye székhelyének üzletei számára.


A rendelet alól kivételek a benzinkutak boltjai, illetve a szabályozás nem érinti a vendéglátóhelyek nyitva tartását és működését. A képviselők egyoldalú véleménye szerint a közterületen történő alkoholfogyasztás, illetve az ezzel járó zajos viselkedés régóta fennálló probléma, amelyre megoldást kell találni. Zsidek Ferenc képviselő azonban hozzászólásában elmondta, hogy a probléma megoldásáért így a kereskedelmi tevékenységet végző üzletekkel szemben jár el a rendelet, holott nem ők a legfőbb okozói.

Boda Bánk László pedig módosító indítványt nyújtott be a rendelethez, amelyben arra kérte képviselő társait, hogy halasszák el a rendeletalkotást, ugyanis jelenleg érvényben lévő kereskedelmi törvény (amely lehetőséget biztosít az önkormányzati rendelet megalkotásához) hatálya nem terjed ki a nemzeti dohányboltok korlátozásának lehetőségére. Azt javasolta, hogy a jogi iroda vizsgálja meg a szabályzás egységessé, minden üzletre kiterjedő korlátozás lehetőségét, mert enélkül csak átcsoportosulnak az „italozók” a dohányboltok elé.

A legfőbb érintett területen, körzetben, ahol a legjellemzőbben fordul elő az éjszakai lármázás (mint például az Ifjúság utcában), a lakók jelezték és kérték a város vezetésétől, tegyen lépéseket a probléma kezelésére. A képviselők közül többen is elmondták, a rendelet valóban nem tökéletes, tehát nem biztos, hogy megszűnteti a problémát, de el kell indulni egy irányba, meg kell hozni az első lépést.

Schmidt Csaba polgármester hozzátette, az önkormányzati rendelet az ő értelmezése szerint kiterjedne a nemzeti dohányboltokra is, még ha jelenleg erre nem ad lehetőséget a kormányrendelet. A minden üzletre kiterjedő hatályba lépésért országgyűlési képviselők, vagy akár a Kúria segítségét fogják kérni.

Emellett kiemelte, az önkormányzati rendelet a rendvédelmi szervek (közterület-felügyelet, illetve rendőrség) határozott fellépésével együtt is kevés ahhoz, hogy javuljon a helyzet, ha a lakók nem jelzik a problémát, ezért arra kérte a tatabányaiakat, hogy minden esetben jelentsék a rendbontást, tanúskodással segítsék a rendőrség, illetve a közterület-felügyelet munkáját.

Magyarné Kocsis Andrea hozzászólásában arra kérte a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársait, lépjenek fel határozottabban a közterületeken italozókkal szemben és ne csak azokat bírságolják, akik „vasággyal együtt 40 kilogrammot” nyomnak, hanem minden szabálysértőt.

Forrás: 24 óra / kemma.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu