Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén is elindul a Gyerekbarát Település Program
Tavaly Cigánd, Óbuda-Békásmegyer, illetve Hódmezővásárhely önkormányzata nyerte el a címet és a vele járó támogatást

Hogyan tennéd még gyerekbarátabbá a településed? Erre kíváncsi az UNICEF, amely szervezet másodszorra hirdette meg a hazai önkormányzatok számára a Gyerekbarát Település Programját – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány pályázata olyan települési önkormányzatoknak szól, amelyek kötelezettséget vállalnak a gyermekek jogainak kiemelt védelmére. 


A pályázatot az alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával 2015-ben indította útjára. Tavaly 27 önkormányzat jelentkezett a 2 millió forint értékű támogatásért, amit végül három település, Cigánd, Óbuda-Békásmegyer és Hódmezővásárhely kapott meg.

A pályázatok elbírálását egy szakértőkből, civil szervezetek képviselőiből álló Értékelő Bizottság végzi majd az UNICEF Magyar Bizottság koordinációja mellett. Az a három település, amely a feltételeknek a leginkább megfelel pénzbeli támogatást és díszoklevelet kap majd. A Gyerekbarát Település címet évente három olyan település nyerheti el, ahol a gyermekek jogait kiemelt kérdésként kezelik.

A szervezet nem rég indított digitális kampányával is az önkormányzatok sikeres nevezéseit szeretné elősegíteni azzal, hogy bárki elmondhatja véleményét, meglátásait otthona gyerekbarát kérdéseiben.
Mindezt az UNICEF weboldalán, a település kiválasztása után tíz, olyan előre megadott gyerekbarát szempont alapján teheti meg, mint a közbiztonság javítása, szabadidős lehetőségek, parkok, játszóterek vagy a közintézmények számának növelése.

A kérdőív kitöltése után a rendszer olyan megosztási képet generál, amelyen a gyerekek kezében tartott várostáblán már a felhasználó által kiválasztott település neve olvasható. Ennek az az előnye, hogy segítségével létre tud jönni egy településekre, megyékre lebontott adatbázis, ami alapján könnyen áttekinthetővé válik, hol, milyen igények merülnek fel egy gyerekek számára élhetőbb környezet megteremtésére.

A kérdőívet augusztus végéig lehet kitölteni, majd ezután elkészül az ország gyerekbarát térképe is. A nyertes önkormányzatok szeptember 20-án vehetik át a 2 millió forintos díjat.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu