Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A főváros támogatja a védett épületek felújítását
A városképét meghatározó építészeti értékek megóvása érdekében jelentek meg pályázatok

Három új pályázatot hirdetett meg a Fővárosi Önkormányzat, amelyek célja a Budapest városképét meghatározó épített értékek megmentése és felújítása. A műemléki keretből az épületek, épületrészek eredeti állapotának visszaállítására, az építészeti értékvédelmi támogatásból díszítések restaurálására lehet pályázni. Emellett külön pályázatot írtak ki örökségvédelem alatt álló lakóépületek állagmegóvási munkáira is.


A Műemléki Keret 2016. című kiírásra az örökségvédelem alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhatnak október 28-áig azzal a céllal, hogy helyreállítsák az épület eredeti részeit. A Fővárosi Önkormányzat támogatja az eredeti homlokzat helyreállítását, az épületek megjelenésében különleges szerepet játszó nyílászárók, tetők restaurálását, valamint közintézmények, egyházi épületek esetében a látogatható terek belsőépítészeti értékeinek felújítását is. A kiírás teljes kerete 200 millió forint, amelyre vissza nem térítendő formában lehet támogatást elnyerni.

Az Építészeti Értékvédelmi Támogatás 2016. teljes kerete 135 millió forint, amelyre azok a tulajdonosok pályázhatnak vissza nem térítendő formában, akik vállalják az örökségvédelem alatt álló épületek utcakép-, településkép-meghatározó részeinek, valamint a közös terek – mint például lépcsőház, kapualj – restaurálását. A közintézmények esetében ipar- és képzőművészeti értékkel bíró elemek is felújíthatók, úgy, mint szobrok, kerti pavilonok és csobogók. A pályázatokat szeptember 30-áig kell leadni.

Az építészeti örökségvédelem alatt álló társasházak és lakásszövetkezeti lakóépületek állagmegóvási munkáinak támogatása 2016. című pályázat esetében többek között tető, függőfolyosó, lépcsőház, udvar, és nyílászárók felújítására és cseréjére lehet támogatást kérni. Az építési munkálatok költségének 50 százalékára beadható pályázat 165 millió forint keretösszeggel rendelkezik, és december 2-ig lehet benyújtani. 

A részletes pályázati feltételek a www.budapest.hu honlap közérdekű adatok menüpontján belül a Pályázatok között találhatók meg.

Forrás: jozsefveros.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu