Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újabb kötelező feladatot kapnak az önkormányzatok
Az EMMI tervei szerint minden városban és községben települési szociális koncepciót kellene készíteni

Hamarosan újabb kötelező feladatokat kapnak a települési önkormányzatok – olvasható a szociális és gyermekvédelmi törvények módosításáról szóló javaslatban. Az EMMI azt tervezi, hogy minden városban és községben települési szociális koncepciót kell készíteni, amelyben meghatározzák a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokat, amelyeket a helyben élő és szociálisan rászoruló személyek érdekében el kell látni – írja a Népszava. 


A koncepciót kétévente frissíteni és aktualizálni kell majd, az államiak mellett pedig az egyházi és magán fenntartók is kötelesek lesznek együttműködni az önkormányzatokkal ezeknek a terveknek az elkészítésében. A polgármesteri hivataloknak ugyanakkor nem lesz kötelező figyelembe venni az intézményvezetők javaslatait, bár erre vélhetően ráveszi majd őket az az országos névjegyzékből kiválasztandó szakértő, akivel minősíttetni kell a terveket. Az ő kézjegye nélkül ugyanis nem lehet majd továbbküldeni a koncepciót a járási család- és gyermekjóléti központnak. Az előterjesztésből nem derül ki, hogy mi lesz a szakértő dolga a szöveg elbírálásakor, ahogyan azt sem lehet tudni, miért kell évente elküldeni a koncepciót járási szintre.

Azt biztosan rögzíteni kell, hogyan akarják megoldani azt a másik kötelező feladatot, hogy szélsőséges időjárási viszonyok közt az illető akarata ellenére is megfelelő szállásról kell gondoskodnia az önkormányzatnak. Ez azt jelenti, hogy a kiskorúak, várandós anyák, az idősek, esetleg krónikus betegséggel küzdő vagy önmaguk ellátására nem képes személyek és a hajléktalanok számára mínusz 10 fok alatti hidegben vagy 27 fokos középhőmérsékletű kánikulában biztonságos fedelet kell adni akkor is, ha ezt a rászoruló nem kéri.

Ezt a hajléktalanokat ellátó intézményekkel, és egyéb szociális, vagy gyermekjóléti szolgáltatókkal, a rendőrséggel és a mentőkkel, egészségügyi intézményekkel, a közterület-felügyelet és a polgárőrség munkatársaival együttműködve tehetik meg a települések. Arról nem esik szó a javaslatban, hogy ez mit jelent a gyakorlatban azokon a kistelepüléseken, ahol a mélyszegénységben élő egyedülállók közül minden télen többen megfagynak saját fűtetlen házaikban.

Forrás: Népszava

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu