Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tihanynak adományozták az idei Hild János-díjat
Veszprém megyéből eddig Ajka, Pápa, Tapolca, Balatonfüred és Paloznak kapta meg a MUT elismerését

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) az idei Hild János-díjat Tihanynak adományozta. A rangos elismerést a városépítésben kimagasló eredményeket elért települések önkormányzatai kapják. Tihany először pályázott a díjra. A neves szakmai elismerést három kategóriában osztják ki évente, Tihany a kétezer lélekszám alatti települések között bizonyult idén a legjobbnak.


„Nagy dicsőség számunkra az elismerés, hiszen ez azt jelenti, hogy az elmúlt években valóban dinamikusan fejlődött a település. A Mádl Ferenc tér kialakítása, a Borsos Miklós tér átépítése, a Pisky sétány felújítása, a Kálvária restaurálása, a közterek és a zöldfelületek megújítása, a Hajóállomás környékének rendezése, a kerékpárút építése úgy tűnik a szakmai zsűrit is meggyőzte. A díj azt üzeni számomra, hogy jó úton haladunk Tihany fejlesztésében, illetve ami legalább ilyen fontos, a jövőre vonatkozó stratégiai elképzeléseink is helyesek. Tulajdonképpen bíztatást kaptunk ezzel, hogy folytassuk a település átgondolt fejlesztését. Emellett nyilván marketing szempontból is hasznos lehet a díj – vélekedett Tósoki Imre polgármester, aki augusztus végén, Kecskeméten, az Országos Főépítészi Konferencián veszi majd át a díjat.

Idén 35. alkalommal adományozták a Hild János-díjat, amelyet ezúttal is a település céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai fejlesztése terén kimagasló eredményeket elért önkormányzatok kaphattak meg. A Magyar Urbanisztikai Társaság a helyi értékek megőrzésével megvalósított, esztétikus környezetalakításért, a település színvonalas fejlesztéséért, a településfejlesztésben, üzemeltetésben, a környezeti értékek védelmében kifejtett közösségi részvételért adományozta a díjat Tihanynak. A megyéből eddig Ajka, Pápa, Tapolca, Balatonfüred és Paloznak kapta meg az elismerést.

Forrás: MTI - Épülettár.hu 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu