Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ezeket a kerületeket nyerheti meg ősszel a baloldal
A Republikon intézet szerint az áprilisihoz hasonló szerepléssel a baloldal öt-hét helyen tudna győzni

A fővárosi kerületek közül egy, az áprilisihoz hasonló szerepléssel a baloldal öt-hét helyen tudna győzni: a legesélyesebb kerületek az újrainduló baloldali polgármesterek városrészei – véli a Republikon Intézet. Jó eséllyel indul még a baloldali jelölt azokon a helyeken is, ahol a korábbi választásokon jól szerepelt és nem regnáló polgármesterrel kell versengenie. Egy ennél jobb szereplés 8-13 kerületekben jelenthet sikert.


A leginkább nyerhetőnek a jelenleg is szocialista polgármester vezette XIII., XIX. és XX. kerület tekinthető - véli a Republikon Intézet. A regnáló polgármester hatása várhatóan kompenzálja a néhány százalékpontos hátrányt. Szintén nyerhető kerületnek számít Újpest és Zugló is: mind az idei két választás, mind a jelöltek személye alapján. Számításaik szerint egy áprilisihoz hasonló baloldali eredménnyel a X. és a XXI. kerületben is győzhet baloldali polgármester.

A rangsor 8-9. helyén két olyan kerület áll, ahol a baloldal jelöltje 2010 előtt polgármester volt, és négy évvel ezelőtt önálló indulással is igen jó eredményt ért el: a XV. és a IX. kerület ezért került némiképp előrébb, mint az az idei választási eredményekből következik. A VI. és VII. kerületben újrainduló fideszes polgármesterrel és helyben erős LMP-vel kell számolnia az Együtt-PM, illetve a DK jelöltjének, itt a győzelemhez az áprilisinál jobb budapesti eredményt kell mutatnia a baloldalnak.

Hasonló a helyzet Óbudán: az országgyűlési választáson a III. kerületben fej-fej mellett végzett a Fidesz és az Összefogás, ám a regnáló fideszes polgármester már 2010-ben is jobban szerepelt, mint pártja képviselőjelöltjei – ezért tartják tehát Óbudát nehezebben nyerhető városrésznek.

A becslés végén a nehezen nyerhető kerületek között szerepel a XVIII., a XI. valamint az V. és a XVII. kerület:  itt már a két idei választáson is inkább a Fidesz-KDNP előnyét láttunk, ráadásul – az V. kerület kivételével – újrainduló polgármestereket kellene legyőzniük a baloldali kihívóknak.

Forrás: Világgazdaság Online

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu