Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövő évtől az NGM-hez kerülnek a szakképző iskolák
Varga Mihály úgy véli, ilyen formán hatékonyabban valósíthatják majd meg a szakképzést, a fejlesztéseket

2015-től a Nemzetgazdasági Minisztérium lesz a szakképző iskolák fenntartója – jelentette be a tárca vezetője a szakképzési és felnőttképzési intézmények országos tanévnyitóján, 2014. augusztus 28-án, Miskolcon. Varga Mihály ezt azzal indokolta, hogy a megfelelő szintre emelt szakképzés nélkül a legjobb gazdaságpolitika sem lehet eredményes, ennek pedig a legcélravezetőbb módja, ha a terület egy kézbe kerül.


A politikus közölte: ettől a lépéstől azt várják, hogy a szakképzést, a fejlesztéseket koncentráltabban és hatékonyabban tudják majd megvalósítani.

Mint mondta: 2013 második felétől a magyar gazdaság egyértelműen növekvő pályán van, miközben sikerült az egyensúlyt is megőrizni. Felidézte, hogy az ország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, csökkentették az államadósság szintjét, a deficit mértékét pedig három százalék alá szorították. Értékelése szerint az is örvendetes, hogy Magyarország a második negyedévi 3,9 százalékos gazdasági teljesítményével az Európai Unió 28 tagországa közül az első volt.

Varga Mihály hozzátette, hogy a növekedéshez a leginkább a második negyedévben is a termelő szektorok járultak hozzá, mivel jelentősen, mintegy 10 százalékkal bővült az ipari termelés. A gazdaság növekedéséhez a nettó export mellett már a belső kereslet, azaz a végső fogyasztás és a beruházások is érdemben járultak hozzá – hangsúlyozta, rámutatva: az inflációt, a folyó fizetési mérleget és a pénzügyi egyensúlyt tekintve is kedvező pályán van az ország.

Varga Mihály felhívta a figyelmet a legfrissebb munkaügyi statisztikákra, mint mondta, az adatok szerint idén júliusban 4 millió 127 ezer ember dolgozott Magyarországon. Ez a szám 164 ezerrel, 4,1 százalékkal nagyobb, mint egy évvel korábban. Hozzáfűzte, hosszú évek óta először nyolc százalék alá csökkent a munkanélküliek aránya. Javultak a fiatalok elhelyezkedési lehetőségei is, akik közül 3,3 százalékkal többen találtak munkát, mint egy évvel korábban. Varga Mihály úgy fogalmazott,  hogy Magyarország „visszakerült az élmezőnybe”.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu