Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Helikopterről is ellenőrzik a parlagfüves területeket
A hatóságok a légi felderítés eszközeit is bevetik – A mentesítést elmulasztókra öt millió forintig terjedő bírság szabható ki

Elkezdődött a parlagfű szezon, ezért a hatóságok a földi felderítés mellett bevetik a légi felderítés eszközeit is. Négy éve a hatóságok a helikopteres ellenőrzést is felhasználják a parlagfű fertőzöttség csökkentésére. Ez jelentősen segíti a munkát, pontos kép kapható azokról a földtulajdonosokról, földhasználókról, akik nem tartják rendben területeiket.


A hatóságok július elsejétől ellenőrzik a bel-és külterületek parlagfű fertőzöttségét. A még időben elvégzett kaszálással megelőzhető a gyomnövény pollenjének szóródása. Az idei időjárás kedvezett a parlagfű kelésének, a gyomnövény jelentős tömegben jelent meg a bolygatott, nyílt talajfelületeken. A parlagfű gyakori a szántóföldeken, útszéleken, árokpartokon, parlagokon, de előfordul réteken, legelőkön, szőlőkben, gyümölcsösökben és erdősítésekben is. A szántóföldeken, a gabonák betakarítását követően kiemelt figyelmet kell fordítani a tarló gyommentesítésére, a parlagfű elleni hatékony védekezésben fontos a tarlóhántás elvégzése.

A parlagfű elszaporodásának visszaszorítása közös cél, ezért az előző évekhez hasonlóan, idén is sor kerül a parlagfüves területek helikopterrel történő (légi) felderítésére. Ezáltal a nehezen megközelíthető, kevésbé szem előtt lévő, egybefüggő, nagy kiterjedésű parlagfűvel fertőzött területek is a hatóság látókörébe kerülnek. A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig ingatlanján a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) ezúton szeretné felhívni minden állampolgár figyelmét, hogy tegyen eleget a törvényi kötelezettségének, és mentesítse területét. A parlagfű elleni védekezési kötelezettség elmulasztása esetén a hatóság növényvédelmi bírságot szab ki. A kiszabható növényvédelmi bírság mértéke 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjed.

Forrás: FM

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu