Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újabb állami ingatlanokhoz jutnak önkormányzatok
Száznégy állami ingatlan kerül ingyenesen ötvenhét önkormányzat tulajdonába 2,1 milliárd forintos értékben

A kormány döntése alapján 57 önkormányzat jut ingyenesen 104 ingatlanhoz, melyek összértéke mintegy 2,1 milliárd forint. Emellett az állam 95 millió forint értékben ad át Jászberény Város Önkormányzatának és több civilszervezetnek olyan ingóságokat, amelyek közvetlenül szükségesek feladataik ellátásához, illetve fejlesztések, beruházások alapjául szolgálnak majd – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleményében.


Az állami vagyongazdálkodási célokra jelenleg nem hasznosítható ingatlanok és ingóságok fenntartási, üzemeltetési és őrzési költségeinek megtakarításával a központi költségvetés kiadásai is csökkennek. Az átadott ingatlanok így továbbra is a nemzeti vagyon körében maradnak, azonban hosszú távú hasznosításuk már a helyi közösségeket szolgálja.

A települések többek között lakóházakkal, gazdasági, gyógyászati, kulturális célokat szolgáló ingatlanokkal és más, közösségi terek kialakítására alkalmas épületekkel lesznek gazdagabbak. Az ingatlanjuttatások elsősorban településfejlesztési célokat szolgálnak, és elősegítik a turisztikai, oktatási, kulturális, valamint a sportolással és egészségmegőrzéssel kapcsolatos önkormányzati feladatok ellátását, közérdekű szolgáltatások biztosítását.

Az Életjel Mentőkutyás Kutatóegység, az Országos Polgárőr Szövetség, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Sziklakórház Kulturális Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság munkáját az állam a most átadott technikai eszközökkel, ruházati cikkekkel és térképészeti szakanyagokkal, valamint gépjárművekkel kívánja segíteni.

A kormány a nemzeti vagyonról szóló törvény alapján nyilvános határozattal döntött az ingyenes vagyonjuttatásról. A tulajdonátruházási szerződéseket állami oldalról az ingatlanok felett tulajdonosi jogokat gyakorló szervezetek – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., illetve a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet – kötik meg. A szerződésekbe több, a felelős vagyongazdálkodás elvének érvényesülését biztosító garanciális feltétel épül be, így többek között az elidegenítési tilalom megállapítása vagy a hasznosítási cél rögzítése.

A racionális ingatlangazdálkodás technikai és szervezeti feltételrendszerének kialakítása a kormány kiemelt stratégiai célja. A nemzeti ingatlanvagyon hasznosításának ésszerűsítése ennek megfelelően már évek óta folyamatban van. 2010 óta 51,15 milliárd forint értékű – ingó és ingatlan – állami vagyonelem ingyenes átadásáról született kormányzati döntés.

Forrás: NFM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu