Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tizenhárom főpolgármester-jelölt állt rajtvonalhoz
Négy független és egy hölgy induló is van a népes mezőnyben

Egyre nő azoknak a száma, akik szívesen lennének Tarlós István főpolgármester kihívói. Eddig 13 jelölt jutott be az elődöntőbe: ők azok, akik elkezdtek aláírást gyűjteni, de az októberi önkormányzati választáson csak akkor indulhatnak, ha 5000 érvényes ajánlást szereznek. A népes mezőny párt- és férfidominanciájú: csak négy független és mindössze egy nő van közöttük – írja az Origo.


Napról napra többen szeretnének főpolgármester-jelöltek lenni. Jelentkezni már az önkormányzati választás időpontjának július végi kitűzése óta lehetett, de a jelöléshez szükséges ajánlóívet csak 2014. augusztus 25-től adott ki a Fővárosi Választási Iroda (FVI). Augusztus 26-án estig összesen 13 személynek – közölte az Origo érdeklődésére az FVI.


Két napja gyűjtik a szignókat

Noha több kerületi polgármesterjelölt már az első napon, sőt akár néhány óra alatt összegyűjtötte a lakosságszám-arányosan előírt néhány száz aláírást, a főpolgármester-jelöltséghez szükséges 5000 érvényes aláírást az elmúlt két napban még senkinek nem sikerült a 13 aspiráns közül megszereznie. Legalábbis az FVI közlése szerint augusztus 26-án estig egyikük sem adta le az ajánlóíveket.

A jelenleg 13 fős mezőny még bővülhet a következő napokban. A törvény ugyanis nem ír elő határidőt arra, meddig lehet felvenni az ajánlóíveket. A kellő számú érvényes ajánlás leadásának viszont van határideje: szeptember 8-a, 16 óra. Aki tehát nagyon biztos a dolgában, akár 7-én is felveheti az íveket, a lényeg, hogy másnap délutánig leadja az 5000 érvényes aláírást.


Tarlós István maradna még öt évet

Biztos pont az indulók között a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István, aki – csakúgy, mint négy éve – ezúttal is a Fidesz–KDNP közös jelöltjeként indul. A városvezető a választás nagy esélyese, nem lesz könnyű legyőzni, hiszen 2010-ben 53,4 százalékkal győzött, míg a második helyen végzett MSZP-s Horváth Csaba a voksok 29,5 százalékát szerezte meg.

Tarlós István 1990-től 16 éven át volt Óbuda polgármestere, de nem 2010-ben kacérkodott először azzal, hogy indul a főpolgármesteri székért. Már 2006-ban is indult a választáson, de akkor még nem sikerült győznie: Demszky Gábor mindössze 13 ezer szavazattal, de megelőzte. Sőt, 2002-ben is felmerült, hogy indul, de végül visszalépett Schmitt Pál javára.


Falus Ferenc, a baloldali kihívó

A baloldali ellenzéki összefogás jelöltjeként Falus Ferenc jelentkezett Tarlós kihívójaként. A volt országos tiszti főorvost több hét huzavona – és mintegy kéttucat vélt vagy valós jelöltaspiráns „elkoptatása” után – nevezte meg végül közös jelöltjeként augusztus elején az MSZP, a DK és az Együtt–PM.

Falus Ferenc ugyan – Tarlóshoz hasonlóan – még nem mutatta be a programját, de e nélkül is adott témát a médiának. Például azzal, hogy nincsenek politikai ambíciói, miközben állítása szerint felkészült Tarlós megbuktatására. Legutóbb azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy – csatlakozva a nemzetközi akcióhoz – jeges vízzel öntötte le magát. Terveiről az Origónak nemrég azt mondta: azt szeretné, ha minden budapesti fellélegezhetne.


Ismét megpróbálja Staudt Gábor

A Jobbik újra elindítja Staudt Gábort, aki már 2010-ben is a párt főpolgármester-jelöltje volt. Akkor a négy induló közül az utolsó helyen végzett 7,3 százalékos eredménnyel. Az országgyűlési képviselő, volt egyetemi HÖK-elnök a legfiatalabb jelölt a mezőnyben.

A jogász végzettségű politikus jelölti bemutatásán azt mondta a programjáról, hogy építeni tudnak korábbi koncepciójukra, hiszen abból szinte semmi nem valósult meg az elmúlt négy évben. Arról is beszélt, hogy szerinte Tarlós István adóssága, hogy nem tárta fel a Demszky-korszak bűneit, ő viszont megígérte a felelősségre vonást.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.origo.hu/itthon/20140826-mar-13-fopolgarmester-jelolt-jelentkezett-indulasra.html

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu