Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ismertették budapesti terveiket a baloldali pártok
Az MSZP, a DK és az Együtt-PM 16 kerületben indít „politikailag közös” polgármesterjelöltet

Ismertette az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció a fővárosi önkormányzati választási együttműködésükről szóló megállapodás-tervezet részleteit. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke 2014. augusztus 6-án, Budapesten, sajtótájékoztatón ismertette a megállapodás főbb pontjait, így azt, hogy Falus Ferenc volt tiszti főorvos lehet a főpolgármester-jelölt, valamint azt, hogy mely kerületekben nem indítanak egymással szemben polgármesterjelöltet.


Molnár Csaba elmondta, hogy a koordinált indulás jogilag nem, de politikailag közös polgármesterjelöltek indítását jelenti 16 kerületben. A Demokratikus Koalíció a VII., a X., a XV., a XVII. és a XXI., az Együtt-PM a III., az V., a VI., a IX. és a XIV., míg az MSZP a IV., a XI., a XIII., a XVIII., a XIX. és a XX. kerületben indít polgármesterjelöltet a másik két párt támogatásával – közölte.

Olyan megállapodás született, amely alkalmas arra, hogy leváltsa Tarlós István főpolgármestert és a budapestieknek kárt okozó kerületi polgármestereket – jelentette ki.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke közölte, augusztus 5-én a budapesti párttanács lényegében elfogadta a megállapodás-tervezetet, amelyet az augusztus 8-i küldöttértekezlet elé terjeszt végső döntésre. Falus Ferenc személyét pozitívan fogadták az MSZP-n belül – tette hozzá.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke azt mondta, Falus Ferencnek van programja, amelyben kulcsszerepe van Budapest világvárosi fejlődésének, és esélyes arra, hogy leváltsa “a saját kormányával is szót érteni képtelen Tarlós Istvánt”. Reményét fejezte ki, hogy az eddig önálló jelöltet állító pártok is beállnak Falus Ferenc mögé.

A főpolgármester-jelölt alkalmasságát firtató kérdésre, Szigetvári Viktor azt mondta, hogy előbb meg kell várni az MSZP döntését, de véleménye szerint az ÁNTSZ vezetése komoly igazgatási gyakorlatot jelent, amely felér egy polgármesteri tapasztalattal. Van programja arra, hogyan lehet „a várost kivezetni a kátyúkból, hogyan lehet rendbe rakni a közösségi közlekedést”, de nem egy személyben kell értenie mindenhez, állnak mögötte szakértők is – fejtette ki.

Az Együtt-PM társelnöke azt mondta, jó megállapodás született, és az Együtt-PM büszkén fogja segíteni az újrainduló szocialista polgármesterek, Gajda Péter (XIX. kerület), Szabados Ákos (XX. kerület) és Tóth József (XIII. kerület) kampányát. Segíthetnek abban, hogy jobb polgármestere legyen Újpestnek Trippon Norbert (MSZP) személyében, de ugyanezt gondolják számos más DK-s és MSZP-s jelöltről, akit az egyeztetés során ismertek meg – közölte.

Szigetvári Viktor szerint az Együtt-PM-s Juhász Péter sokat tett az V. kerületi korrupciós ügyek leleplezéséért, de kiváló jelöltje a pártnak a VI. kerületben Kiss Róbert, a XIV. kerületben győzelmi ambícióval induló Karácsony Gergely és a IX. kerületben induló Gegesy Ferenc volt SZDSZ-es polgármester is.

Kérdésre válaszolva elmondta, Molnár Gyula XI. kerületi polgármester-jelöltségéhez az Együtt-PM nem ad politikai támogatást, de nem indít vele szemben jelöltet.

Az MSZP hivatalos főpolgármester-jelöltjére, Horváth Csabára vonatkozó kérdésre Kunhalmi Ágnes úgy válaszolt, Horváth Csaba döntését az augusztus 8-i küldöttértekezleten ismerteti. A párton belüli vitákra, például az V. kerületi megállapodást bíráló Steiner Pál szocialista politikus véleményére vonatkozó kérdésre az MSZP budapesti elnöke azt mondta, amikor lefolytatják ezeket a vitákat minden fél végül arra jut, hogy a Fidesz hozta nehéz helyzetbe az ellenzéki oldalt.

Arra a felvetésre, hogy lehet-e még változatni a kerületi megállapodásokon, Szigetvári Viktor azt mondta, csomagban állapodtak meg a pártok, azon változtatni nem lehet. Arra a kérdésre, mi történik akkor, ha a megállapodás ellenére mégis lesznek ellenjelöltek, Szigetvári úgy válaszolt, akkor majd arra reagálni fogunk, de bíznak benne, hogy miként ők, mások is betartják a megállapodást.

Augusztus 4-én jelentették be, hogy elkészült az MSZP, az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció megállapodás-tervezete az őszi budapesti választásokra, és 24 órán belül döntenek róla a pártok vezetői testületei. Azóta már az Együtt-PM és a DK is jelezte, hogy támogatja a megállapodás-tervezetet, az MSZP budapesti párttanácsa augusztus 5-i, éjszakába nyúló ülésén azonban a végső döntést az augusztus 8-i küldött-értekezletre hagyták.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu