Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

12 Együtt-PM-es kerületi polgármesterjelölt indul
A pártszövetség a helyi önkormányzatokban „a szabadság és a szolidaritás hídfőállásait” szeretné megteremteni

A főváros 12 kerületében állít polgármesterjelöltet az Együtt-PM az októberi önkormányzati választásokon – hangzott el Juhász Péter és Karácsony Gergely, az Együtt-PM társelnökei a pártszövetség kampánynyitó sajtótájékoztatóján, 2014. augusztus 24-én, Budapesten. Karácsony Gergely hangsúlyozta: céljuk, hogy a helyi önkormányzatokban megteremtsék a szabadság és a szolidaritás hídfőállásait, így kezdjék meg az Orbán-rezsim lebontását.


Ennek érdekében csupa olyan embert jelöltek polgármesternek, akiknek konkrét elképzelésük van arról, hogy miként vezessék győzelem esetén a kerületüket. Sokan korábban önkormányzati képviselőként dolgoztak.

Arról is szólt, hogy a kampányban be kívánják mutatni politikai elképzeléseiket. Fontos számukra a korrupció elleni küzdelem, az önkormányzatok átlátható gazdálkodása, ami – különösen a Fidesz által irányított – önkormányzatok hiányossága.

„A szabadság kis köreinek kialakítása különösen fontos egy olyan országban, ahol zsarnokság kezd kialakulni” – hangsúlyozta Karácsony Gergely.

Juhász Péter úgy fogalmazott: olyan fővárost és kerületeket szeretnének, ahol az emberekről szól az élet szervezése, és az emberek bevonásával születnek a döntések.

Hangsúlyozta, hogy a kampányuk eltérő lesz például a Fidesz kampánytól, mert az ellenzék nem jut médiafelülethez, plakáthelyekhez. Amikor plakáthelyet próbálnak foglalni, a Fidesz azonnal megfenyegeti az adott céget – fűzte hozzá.

Ebben a helyzetben nincs más választásuk, mint hogy személyes jelenléttel pótolják a plakátokat. Ehhez minél több aktivista segítségére számítanak – mondta Juhász Péter.

Az I. kerületben Váradiné Naszályi Márta, a II. kerületben Hajdu Nóra, a VIII. kerületben Erőss Gábor, a XII. kerületben Komáromi Zoltán, a XVI. kerületben Vajda Zoltán, a XXII. kerületben Pados István és a XXIII. kerületben Székely Gábor kizárólag az Együtt-PM támogatásával aspirál a polgármesteri poszt elnyerésére. Utóbbi a Magyar Szolidaritás Mozgalom alapító társelnöke, illetve az Együtt társelnöke.

A III. kerületben Béres András, az V. kerületben Juhász Péter, a VI. kerületben Kiss Róbert, a IX. kerületben Gegesy Ferenc, Ferencváros korábbi szabad demokrata polgármestere és a XIV. kerületben Karácsony Gergely az Együtt PM jelöltjeként, de az MSZP és a Demokratikus Koalíció támogatásával pályázik a polgármesteri poszt megszerzésére.

A sajtótájékoztatón kiosztott sajtóanyagból az is kiderül, hogy az Együtt-PM 29 önálló polgármesterjelöltet és 296 egyéni önkormányzati képviselőjelöltet indít országszerte. Ugyanakkor valamennyi megyében és Budapesten is önálló listát állít.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu