Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Már 77 önkormányzati jelöltet vettek nyilvántartásba
A képviselő- és polgármesterjelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyűjteniük ajánlásaikat

Az ajánlásgyűjtés második napján már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok: 9 polgármesterjelöltet, 11 egyéni listás jelöltet és 57 egyéni választókerületi jelöltet – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalának 2014. augusztus 26-i adataiból.


A kormánypárti és ellenzéki polgármester- és képviselőjelöltek kedden is folytatták az aláírásgyűjtést, több jelölt pedig le is adta az ajánlásokat. Azok a jelöltek és jelölőszervezetek, akik, illetve amelyek múlt péntekig leadták igényüket az ajánlóívekre, legkorábban hétfő reggel munkakezdéskor vehették át az íveket, ezzel kezdetét vette a két hétig tartó aláírásgyűjtés.

A képviselő- és polgármesterjelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.

Az október 12-i önkormányzati választáson induló jelölteknek a jegyzők által meghatározott számú ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy felkerülhessenek a szavazólapra. (Azt, hogy a jelölteknek a választók hány százalékának támogatását kell megszerezniük indulásukhoz, jogszabály írja elő, de a jelöltálltáshoz szükséges ajánlások számát a jegyző állapítja meg.) Az összegyűjtött ajánlásokat a választási bizottságok mellett működő választási irodáknak három napon belül kell ellenőrizniük, és ha elérte a szükséges érvényes ajánlásszámot az összegyűjtött ajánlások száma, a bizottságnak a bejelentésétől számított négy napja van a jelölt nyilvántartásba vételére.

A Fidesz-KDNP keddi tájékoztatása szerint Láng Zsolt (Budapest II. kerület), Riz Levente (Budapest XVII. kerület), Székyné Sztrémi Melinda (Salgótarján), Kriza Ákos (Miskolc) és Balaicz Zoltán (Zalaegerszeg) is leadta ajánlóívét.

Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz-KDNP polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltjeinek több mint fele egy nap alatt összegyűjtötte az októberi önkormányzati választáson induláshoz szükséges számú támogatói aláírásokat. A Nemzeti Választási Iroda Kocsis Mátét vette először nyilvántartásba, aki a VIII. kerületben indul a kormánypártok polgármesterjelöltjeként.

Az MSZP azt közölte, hogy Ipkovich György (Szombathely) adta le augusztus 26-án az ajánlóívet.

A 10 ezernél több lakosú településen és a fővárosi kerületekben a képviselők vegyes választási rendszerben - egyéni választókerületben és kompenzációs listán - jutnak mandátumhoz.

Az NVI adatai szerint augusztus 26-án este 6 óráig 57 egyéni választókerületi jelöltet vettek nyilvántartásba, 14-et Budapesten, a XVII. kerületben, 20-at Miskolcon, 8-at Siófokon, 3-at Mátészalkán, 12-t Zalaegerszegen.

A megyei önkormányzati választásra még egyetlen listát sem vettek nyilvántartásba a választási bizottságok. Az önkormányzati és nemzetiségi választásra kedd estig 346 jelöltet jelentettek be a bizottságoknál, ennyien adták le az ajánlásaikat, közülük vettek már nyilvántartásba a bizottságok 77-et.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu