Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egy erős Magyarország alappillérei a közösségek
A polgármesterek aggódnak, hogy az állam kezéből eltűnnek a közösségek által eddig hozzáadott helyi értékek
„Mindenki nagyon aggódik, hogy az állam kezéből eltűnnek azok a helyi értékek, az az aktivitás, az a kreativitás, amit az önálló közösség a saját energiájából, pénzéből eddig hozzá tudott tenni. Ráadásul nem ismert a jövő évi finanszírozás, nem tudjuk, hogy a feladat átvételével mi marad nálunk forrásként az eddig is ellátott és megmaradó feladatokra. Tartok tőle, hogy kevesebb, mint amennyi eddig jutott és ez komoly gondot jelenthet" - jelentette ki Gémesi György, a MÖSZ elnöke, a szövetség Hajdú-Bihar megyei konzultációját követően. 

"Tartok tőle, hogy kevesebb jut, mint amennyi eddig jutott" - mondja Gémesi György

A konzultáción megfogalmazott vélemények szerint a 2000 fő lakosságszám alatti települések hivatalának bezárása a települési rendszer felszámolását idézheti elő, ahogy fogalmazták: „a magyar kultúra szerves, stratégiai részét a bezárásokból eredő minimális megtakarításért feladni nem túl szerencsés".

Olajos Mihály, Szentpéterszeg polgármestere is azon aggodalmának adott hangot, hogy a jelenlegi folyamatok a kistelepülések elsorvadása, elnéptelenedése irányába hatnak. Tóth József, Polgár polgármestere szerint a jelenleg hatalmat gyakorlók számára az erős önkormányzati rendszer politikailag inkább problémát jelent, ezért hoztak ilyen jogszabályokat. A jogszabályok szakmai megalapozottságának hiányát elfogadhatatlannak nevezte.

Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere a járási rendszer kialakítása, a közoktatás átalakítása, valamint a vasúti szárnyvonalak megszüntetése kapcsán fennálló ellentmondásokra hívta fel a figyelmet. Ozsváth István, Kokad polgármestere figyelmeztetettet arra, hogy a döntéshozóknak őszintén ki kell nyilvánítani, mi a szándékuk a kistelepülések jövőjével kapcsolatosan!

Gémesi György a konzultáció végén nyomatékosan hangsúlyozta, hogy erős önkormányzatok nélkül nincs vidékfejlesztés, egy erős Magyarország alappillérei a közösségek - többek között az önkormányzatok - kell, hogy legyenek! „Ez nem pártpolitikai, hanem nemzetstratégiai kérdés" - tette hozzá a MÖSZ elnöke.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu