Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Uniós milliárdok az egészséges életmódra nevelésre
Az Új Széchenyi Terv pályázata a szemléletformáló programokat kívánja népszerűsíteni
Ötmilliárdos keretből, egyenként 1-10 millió forintos összegre pályázhatnak 100 százalékos támogatási intenzitás mellett települési-, munkahelyi-, és óvodai-bölcsődei helyszíneken 2012 márciusában és májusában a konvergencia régiók vállalkozói, nonprofit szervezetei, önkormányzatai, valamint bizonyos oktatási-, egészségügyi intézményei az Új Széchenyi Terv TÁMOP-6.1.2/11/1 kódjelű, Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok pályázatán.

Magyarországról általános és statisztikai adatokkal alátámasztott vélemény, hogy élen járunk a szív-, és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések vonatkozásában. Az ilyen tényekkel való szembesülés azonban általában az egészségügy helyzetének taglalására fut ki, nem pedig a prevenció szempontjából egyetlen lehetséges megoldás, az életmód és az életszemlélet megváltoztatása felé. Erre tesz most kísérletet az Európai Uniótól lehívható források kezelője a TÁMOP-6.1.2 kódjelű pályázat kiírásával, amelyben még önerőre sincsen szüksége a pályázónak.

Már a kiírás társadalmi vitája során - amely jelenleg is zajlik - felmerültek fontos szempontok a konstrukció kapcsán. Nem pályázhatnak például azok, akik az előző, 2009-ben kiírt pályázatokon nyertek, és támogatással vagy támogatói okirattal rendelkeznek, így az egymásra épülő projektek nem valósíthatóak meg. „A 2009-es tapasztalatok szerint a Strukturális Alapok Programiroda kezelésében botrányos volt a pályázatok elbírálási procedúrája. Vidéken 1400 pályázatnak mindössze 12 százaléka nyert, így számtalan életképes projekt nem valósulhatott meg pusztán formai hibák miatt. Reményre adhat okot - ebből a szempontból is - hogy az irányítás átkerült az ESZA Nonprofit Kft-hez." - mondta el Balogh Balázs, a GKF Csoport kereskedelmi igazgatója. 

A pályázatot nagy érdeklődéssel várják az érintett civil és egyházi szervezetek egyaránt, hiszen a különböző alkohol-, drog-, és dohányzás prevenciós programok lehetőséget kínálnak a rendszeres testmozgásra éppúgy, mint a stressz kezelésére és a lelki egészség fejlesztésére. A pályázat szemlélete tükrözi azt a felismerést, hogy testi, lelki egészségünk kulcsa javarészt a saját kezünkben van. Ennek ellenére keveset vagy nem megfelelően teszünk ezért, pedig mozgással, helyes táplálkozással, életmódváltással bizony számos baj megelőzhető.

„Orvosként, oktatóként azt tapasztalom, hogy a legtöbben képesek a változtatásra, és szeretnék is, azonban ehhez élményekben gazdag programokra, hiteles információkra és szakszerű foglalkozásokra van szükség. A TÁMOP 6.1.2. pályázat éppen ebben segíthet: kialakítani azokat az attitűdöket, amelyekkel csökkenthetőek a betegségek kockázatai, elérhetővé válik a testi-lelki egészség." - mondta el Dr. Krivácsy Péter, a Léghajó Program intenzív terápiás szakorvosa. 

„A pályázat keretében lehetőséget kaphatunk a lelki egészségre való nevelési programok pénzügyi támogatásával, hogy a keresztény hitből forrásozó életet mint alternatívát mutassuk be a fiataloknak és a felnőtteknek egyaránt. A katolikus egyház a felgyorsult életvitelből fakadó feszültségek feloldására, a testi egészség megőrzésére, a társas kapcsolatok elmélyítésére évszázados tapasztalatokkal és módszerekkel rendelkezik, melyek bemutatására lehetőséget kapunk a pályázatból finanszírozott életmód programokkal." - mondta el Gyombolai Gyula, a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága Főigazgatója.

Forrás: Vállalkozói Negyed

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu