Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egészséges feladatmegosztás a cél a közoktatásban
Az oktatási államtitkár szeretné, ha minél több önkormányzat vállalná iskolái működtetését
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár azt szeretné, ha minél több önkormányzat vállalná iskolái működtetését, mivel ez egyértelmű és egészséges feladatmegosztást eredményezne. Hoffmann Rózsa erről március 13-án, Hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatón beszélt. Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester szerint vannak olyan iskolák, amelyek sokkal jobb helyen lesznek állami működtetésben, és léteznek olyan intézmények, ahol felmerül a szorosabb együttműködés lehetősége.

A köznevelési törvény egyértelműen rögzíti, mi számít fenntartói feladatnak, ez az államé, és mi működtetői feladatnak -- mondta a politikus. Mint hozzátette: amennyiben egy önkormányzat, magánszemély, alapítvány, vagy egyház vállalja egy iskola működtetői feladatait, és erről szerződést köt az állammal, akkor ezt megteheti, de ez természetesen a költségek egy részének a viselését is jelenti. „Egy város önkormányzatának nem lehet az közömbös, hogy van-e olyan iskola, amely az övé, amelyért felelősséget vállal" - fogalmazott Hoffmann Rózsa.

Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester hangsúlyozta, a köznevelési törvény felhatalmazza az oktatással foglalkozó tárcát, hogy a kormány nevében tárgyaljon, és egyedi szerződéseket kössön. A Fidesz parlamenti frakcióját is vezető politikus kiemelte, a minisztérium és az oktatási államtitkárság akkor jár el felelősen, ha minden esetben megvizsgálja, hogy a működtetésért jelentkező önkormányzat alkalmas-e a feladatra.

Mivel a legfontosabb cél, hogy a jelenleginél jobb oktatási rendszer legyen, különbséget kell tenni. Vannak olyan iskolák, amelyek sokkal jobb helyen lesznek állami működtetésben, és léteznek olyan intézmények, ahol felmerül a szorosabb együttműködés lehetősége, és nem csupán gazdasági téren, hiszen a keretek adottak, az állam a finanszírozásban többletszerepet vállal a jövőben - közölte Lázár János.

A megyei jogú városok nem akarnak szabadulni iskoláiktól, nem tartják azokat tehernek - mondta a polgármester, aki ezért fontosnak tartja, hogy ezeken a településeken az átlagnál szorosabb együttműködés alakuljon ki az állam és az önkormányzatok között.


Forrás: MTI - fidesz.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu