Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az érintettek ellenzik a lépcsőzetes munkakezdést
Az önkormányzatok és az iskolák nem támogatják a VEKE takarékossági javaslatát

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint a felszíni járműpark tíz százalékát meg lehet takarítani, ha a kedvezményeket átalakítanák és bevezetnék a lépcsőzetes munkakezdést a hivatalokban, iskolákban. Az InfoRádiónak nyilatkozó iskolák és önkormányzatok azonban nem támogatják a javaslatot.


Sok az iskolás, akiknek egyszerre van becsengetés, és a közalkalmazottak is ebben az időszakban járnak munkába - mondta korábban az InfoRádió műsorában a civil szervezet vezetője, aki hangsúlyozta, hogy a munkakezdés eltolásával a felszíni járművek nyolc-tíz százalékát is meg lehet takarítani csúcsidőben, márpedig minden fillér számít a BKV-nál. Dorner Lajos szerint ezzel a módszerrel milliárdokat lehet megspórolni.

Az InfoRádió megkeresett néhány érintett belvárosi önkormányzatot és oktatási intézményt az elképzeléssel kapcsolatban, a véleményük nem egyezett a VEKE elképzeléseivel.

Moss László, az Eötvös József Gimnázium igazgatója szerint nem életszerű a tervezet. Sok a távolról is bejáró diák, és ha később kezdődne a tanítás, akkor nem maradna idő a délutáni foglalkozásokra és tovább kellene az iskolában maradni - közölte az intézményvezető, aki szerint ezt a szülők se támogatnák.

Az igazgató kiemelte, hogy a legtöbb belvárosi iskolában gondot okozna, ha a diákok eltérő időpontban érkeznének az intézményekbe. Hozzátette: náluk eddig is később, negyed 9-kor kezdődött az oktatás. Moss László szerint a belvárosi iskolák nagy részében délelőtt sok órát tartanak, és sehol sem vállalnák, hogy akár estig az iskolákban legyenek a diákok.

Medgyesi Judit, az Erzsébetvárosi Önkormányzat aljegyzője sem tartja elfogadhatónak a lépcsőzetes munkakezdést. Szerinte ez leginkább az ügyfelek szempontjából lenne hátrányos. Mi egy konzervatív kerület vagyunk - érvelt az aljegyző, aki szerint az állampolgárok már jó ideje megszokták, hogy melyik ügyet mikor lehet elintézni. A VII. kerületben több irodában így is hosszított nyitva tartás van, amelyet már megszoktak az ügyfelek, és ettől nem szeretnének eltérni - tette hozzá.

Forrás: InfoRádió-hvg.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu