Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pályázat indul szociális szövetkezetek létrehozására
A 47 leghátrányosabb kistérség 800 kisebb településének helyzetbe hozása a cél

Új típusú szociális szövetkezetek indításáról döntött a kormány Az egyszerűen létrehozható szervezetek számára pályázatot fognak kiírni, cél a leghátrányosabb helyzetű emberek felzárkózásának támogatása. A részleteket a március 12-i kormányszóvivői tájékoztatón ismertette Hegedűs Zsuzsa és Giró-Szász András. A kormányszóvivő emlékeztetett, a kormánynak elsődleges céljai között szerepel a munkahelyteremtés mellett a leszakadó néprétegek felemelkedésének biztosítása is.


Giró-Szász András leszögezte: el kívánják érni, hogy az egészséges felnőttek kivétel nélkül dolgozzanak, tisztában vannak ugyanakkor azzal, hogy ez több lépcsős folyamat, szükség van ezért olyan kapaszkodókra is, amelyek a leszakadókat képesek a munka világába visszahozni. E folyamat része a szociális szövetkezetek létrehozása.

Az új típusú szövetkezeti forma részleteiről szólva Hegedűs Zsuzsa kifejtette, azzal az ország 47 leghátrányosabb kistérségét, azon belül is az 5 ezer főnél kisebb lélekszámú településeket célozzák. Idén - jegyezte meg a miniszterelnöki főtanácsadó - 206 ezer embernek biztosítunk közmunkát, ám ahhoz, hogy ők tartósan dolgozhassanak, megfelelő intézményrendszerre van szükség.

Mint mondta, a kormány által elfogadott jogszabály-módosításoknak köszönhetően három lépcsős folyamatban juthatnak pályázati forráshoz a leghátrányosabb közösségek. Szociális szövetkezetek létrehozására kezdetben 5 millió forint, sikeres működés esetén 15, újabb hatékony fejlődés esetén pedig akár 50 millió forint pályázható. A szövetkezetet önkormányzatok és magánszemélyek hozhatják létre, települések akár társulhatnak is, a szövetkezés keretében háztáji, kisipari tevékenységet fognak végezni.

Fontos feltétele a jelentkezésnek - húzta alá Hegedűs Zsuzsa -, hogy noha a részvétel önkéntes, a létrehozónak kötelessége minden hátrányos helyzetű családot részletesen informálni a lehetőségről.

A május 1-jétől induló pályázat keretösszege 5 milliárd forint, így mind a 800 érintett településnek lehetősége lesz szövetkezetet indítani - mondta a főtanácsadó, majd úgy fogalmazott: erre 20 éve egyetlen egyszer sem volt reális esély.

Forrás: kormany.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu