Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Áramtolvajok elleni razziát tartottak Tiszavasváriban
Ezentúl naponta tartanak ellenőrzést, és újfajta, lopásbiztos hálózat kiépítését is tervezik

Negyvennyolc áramtolvaj ellen indult büntetőeljárás március 12-én Tiszavasváriban, ahol az E.ON Zrt. munkatársai a rendőrséggel és az önkormányzattal közösen tartottak razziát az elektromos szolgáltatás üzemzavarait okozó illegális áramvételezés visszaszorítására. Az áramtolvajok évente mintegy 10 milliárd forintos kárt okoznak a cégnek, s különösen az ország keleti térségben - ahol a legtöbb halmozottan hátrányos helyzetű ember él - gyakoriak az illegális áramvételezések.


Egyházi Nikolett, az E.ON Zrt. szóvivője az MTI munkatársának a helyszínen elmondta: a razzia a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros büdi településrészének tizenegy utcáját érintette, s az ellenőrzés során 44 olyan házat találtak, ahová az utcai hálózatra akasztott kábelekkel illegálisan vezették be az elektromos áramot a lakók, míg négy esetben a mérőórát manipulálták. A cég szakemberei a vezetékrendszerről eltávolították az illegális csatlakozásokat, míg az áramtolvajok ellen a rendőrség lopás miatt indított eljárást.

A szóvivő elmondta, hogy az áramlopások miatt a tiszavasvári városrészben gyakori az üzemzavar, mert a 250 kilowatt teljesítményű transzformátor-állomásnak 400-500 kilowattos teljesítményt kellene szolgáltatnia. A biztonsági rendszer a túlfogyasztás következtében rendszeresen kikapcsol, s ilyenkor a 82 szerződött, a szolgáltatásért fizető partner otthonában sincs áram. Kitért arra is, hogy az áramtolvajok évente mintegy 10 milliárd forintos kárt okoznak a cégnek, s különösen az ország keleti térségben - ahol a legtöbb halmozottan hátrányos helyzetű ember él - gyakoriak az illegális áramvételezések.

Tiszavasváriban - tette hozzá - ezentúl mindennapos, akár többszöri ellenőrzést is tartanak a rendőrséggel és az önkormányzattal közösen, illetve tervezik, hogy olyan utcai elektromos hálózatot építenek ki a nyáron, amely megakadályozza az úgynevezett kábel-ráakasztásos áramlopást.

Az illegális áramvételezők a nagy szegénységgel magyarázzák tettüket, s azzal, hogy a környéken lakók közül alig van valakinek állása. Fülöp Erik Tiszavasvári jobbikos polgármestere az MTI kérdésére válaszolva elmondta: a 13.800 lakosú kisvárosban hivatalosan 20 százalékos a munkanélküliség, a romák között pedig meghaladja az 50 százalékot is. Foglalkoztatást helyettesítő támogatást - 22.800 forintot - most 680 családnak, lakásfenntartási támogatást pedig 374 családnak ad a helyhatóság.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu