Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 8.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Változás a közszolgálati tisztviselők alkalmazásánál
Új részletszabályok a köztisztviselők foglalkoztatására vonatkozóan

Több, a közszolgálati tisztviselőkre vonatkozó új részletszabály jelent meg március 7-én. A közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. törvény 2012. március 1-jén lépett hatályba, amely magába foglalja a jelenlegi köztisztviselői és kormánytisztviselői törvény, valamint az Munka Törvénykönyvének a közigazgatás személyi állományára is irányadó szabályait, melyhez kapcsolódóan számos változás lép életbe.


Az új törvényhez kapcsolódóan, számos változás lép életbe a tisztviselők valamint a munkáltatók jogaira és kötelezettségei vonatkozóan. A március 7-én kihirdetett kormányrendeletek a tisztviselők képesítési előírását, azok munka- és pihenőidejének szabályozását, az igazgatási szünet időtartamát, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségeket, a távmunka-végzésének szabályait, továbbá a tisztviselőkkel szembeni fegyelmi eljárás módjának meghatározását foglalják magukba.

A munka- és pihenőidőre vonatkozó szabályok keretében rendezik a munkaidőkeret lejárta előtti jogviszony megszűnéssel, megszüntetéssel kapcsolatos elszámolási szabályokat, meghatározzák az egyenlőtlen munkaidő-beosztás részletszabályait. Rendelkezik továbbá azokról a garanciális szabályokról, amelyek egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén alkalmazandóak a heti pihenőnap, valamint a heti pihenőidő tekintetében.

A közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségek körében meghatározzák a közszolgálati tisztviselőt a szolgálati jogviszony létesítésével összefüggésben terhelő kötelezettségeket, valamint a munkáltatót terhelő tájékoztatási kötelezettségeket és a kinevezéstől eltérő foglalkoztatás egyes részletszabályit.

A jogszabály a távmunka végzésének részletes szabályait is tartalmazza, meghatározza a távmunka végzésre irányuló kinevezés tartalmi elemeket, a munkáltató tájékoztatási kötelezettségét, az ellenőrzésre vonatkozó szabályokat, valamint egyéb, a távmunka végzésből eredő speciális szabályokat (például kötetlen munkarend általános szabályként való rögzítését).

2012-ben az igazgatási szünet 2012. július 23-tól augusztus 26-ig, valamint 2012. december 24-től 2013. január 6-ig terjedő időszakban lesz.

A fegyelmi eljárás főbb szakaszai továbbra is a vizsgálat és a tárgyalás. Esetenként azonban - a korábbi szabályokhoz képest - hosszabb eljárási határidők kerülnek megállapításra, továbbá több, a jogalkalmazást segítő egyéb rendelkezéssel is kiegészül az eljárás. A képesítési előírások lényegében nem változnak, azonban az új törvényben használt fogalmak, kategóriák átültetése miatt új kormányrendelet kerül kiadásra - tájékoztat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu