Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Együttműködés a hazai ökoturizmus fellendítéséért
A VM és a Magyar Turizmus Zrt. a nemzeti parki ökoturizmus szakmai színvonalának növelését tűzte ki elsődleges célul

Az ökoturizmus fellendítéséért stratégiai megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Magyar Turizmus Zrt. Az együttműködést célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék a nemzeti parki turizmust. A dokumentumot Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgatója írta alá március 1-jén, az Utazás 2012 - 35. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon.


Magyarországon több mint 550 ökoturisztikai létesítmény működik, hazánk tíz nemzeti parkja országszerte összesen 27 látogatóközpontot, 47 bemutatóhelyet és 148 tanösvényt működtet - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára. Rácz András kiemelte, hogy tavaly két különleges látogatóközponttal: a tihanyi Levendula Házzal és a mohácsi történelmi emlékhellyel bővült a kínálat. Idén pedig egy Magyarországon egyedülálló élménycentrumot, a Pannon Csillagdát adják át a nagyközönségnek Bakonybélben.

A szakmai partnerség fontosságát hangsúlyozta a megállapodás aláírásakor a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Horváth Gergely elmondta: az ökoturizmust egyre szélesebb körben sikerül megismertetni a közönséggel. A nemzeti parkok természeti értékeiről és kínálatáról az idei Utazás kiállításra is készítettek egy kiadványt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. már öt éve szorosan együttműködik egymással, melynek köszönhetően évről évre egyre többen ismerik meg természeti kincseinket. 2007 óta mintegy 20 százalékkal emelkedett a nemzeti parki bemutatóhelyek látogatottsága. A nemzeti parkok tavaly közel 1,3 millió embert vonzottak. A népszerűség növekedésben komoly szerepet játszik a VM és az Magyar Turizmus Zrt. szakmai együttműködése, amely idén is folytatódik.

A megállapodással a két szervezet továbbra is a hazai turizmus fellendítését, kiemelten a nemzeti parki ökoturizmus szakmai színvonalának növelését tűzte ki célul. Idén is folytatódnak az olyan sikeres közönségrendezvények, mint például a Magyar Nemzeti Parkok Hete. Az izgalmas kalandtúrákban, családi programokban gazdag rendezvény - amely idén június 15-e és 24-e között várja a látogatókat -, évről évre egyre több embert mozgat meg és ismerteti meg velük hazánk védett természeti területeit, értékeit - olvasható a kormányzati portálon.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu