Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gondozási díjat fizetnek az érdi bölcsődések szülei
Gödöllőn, Nagykőrösön és Százhalombattán nem kell fizetni, Vácon és Szentendrén még nem határozott a testület

Érd önkormányzata nem tudja „önerőből" tovább finanszírozni a két gyermekintézményét, ezért legfeljebb havi tízezer forintos gondozási díjat kell majd fizetniük szeptembertől a település bölcsődései szüleinek - közölte a megyei jogú város polgármesteri hivatalának sajtóreferense az MTI-vel. Az intézkedés elvileg 204 bölcsődést érint, de várhatóan csak a családok negyedétől kérnek majd pénzt szociális helyzetük függvényében.


Pálóczi-Horváth Eszter tájékoztatása szerint a közgyűlés legutóbbi ülésén azért döntöttek a díj bevezetése mellett, mert figyelembe véve az állami normatíva folyamatos csökkenését, illetve az önkormányzat fenntartási költségeinek növekedését, a helyi büdzsének szüksége van a bevételekre. Hogy mire költik majd a befolyó összeget, az a költségvetés március 8-ai tárgyalását követően dől el - tette hozzá a sajtóreferens. A szeptember elsejétől életbe lépő változásról az érintett szülőket legkésőbb a beiratkozáskor tájékoztatják - mondta Pálóczi-Horváth Eszter.

Pest megye nagyobb településein egyelőre nem élnek a gondozási díj bevezetésének lehetőségével - tájékoztatták önkormányzati illetékesek korábban az MTI-t.

Péterfi Csaba, a három bölcsődét fenntartó gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója közölte: egyelőre nem kell díjat fizetni, de egy jelenleg is folyó felmérés keretében áttekintik, hogy a környező települések tervezik-e a díj bevezetését.

Százhalombattán előterjesztés sem készült arról, hogy pluszkiadással terhelnék az önkormányzati bölcsődébe járó gyermekek szüleit - mondta Nyilas Hajnalka városi szóvivő.

Szentendrén sem határoztak még a januártól élő lehetőségről - közölte Gerendás Gábor, a polgármesteri hivatal munkatársa, míg a váci önkormányzat szociális osztályának vezetője, Bartha Gyula tájékoztatása szerint a három bölcsődét fenntartó városban a márciusi testületi ülésen dől majd el ez a kérdés.

Nagykőrös fideszes polgármestere, Czira Szabolcs egyértelműen kijelentette: nem kívánják bevezetni a díjat, mert nem szeretnék azzal terhelni a családokat.

Az Országgyűlés a múlt év végén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek része volt a gyermekvédelmi törvények módosítása is. A szabályozás lehetővé tette, hogy az étkezésért fizetendő díjon felül a fenntartó döntésétől függően a bölcsődei gondozásért is külön személyi térítési díjat állapítsanak meg. A rendelkezést a térítési díj következő felülvizsgálatakor kell alkalmazni. Térítésmentes a bölcsődei gondozás a rászoruló, a három vagy több, illetve a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelő családok számára.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu