Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A MÖSZ és a TÖOSZ üdvözli az OTP példamutatását
Gémesi György továbbra is az önkormányzati hitelállomány egységes konszolidációjának a híve

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) is üdvözli az OTP Bank által bejelentett árfolyam-rögzítéses konstrukciót; utóbbi bízik abban, hogy több pénzintézet is követni fogja a „jó példát". Az önkormányzati szövetségek vezetői azután nyilatkoztak, hogy az OTP vezetői február 29-én bejelentették: a bank árfolyam-rögzítéses konstrukciót indít a svájci frankban kibocsátott kötvénnyel rendelkező önkormányzatok számára.


A programban részt vevő önkormányzatoknak 200 forint/svájci frank árfolyamon rögzítenék a kötvénytartozást, az afölötti adósságrész külön számlára kerülne, amely 3 havi BUBOR plusz 1,5 százalékon kamatozik a kötvény futamidejének végéig. Az önkormányzatok 2014. december végéig, azaz három évig törleszthetik az OTP által felajánlott, kedvezményes 200 forintos árfolyamon a frankkötvényekben fennálló tartozásukat.

Schmitt Jenő, a TÖOSZ elnöke, aki egyben a Somogy megyei Tab polgármestere, örömét fejezte ki, hogy a döntésnek köszönhetően az érintett önkormányzatok gazdálkodása kiszámítható lehet a következő három évben. Közölte: azt remélik, hogy más pénzintézetek is hasonló döntést hoznak, és így a többi település gazdálkodása is tervezhető lehet.

Schmitt Jenő arról is beszélt, a következő lépés a rövid lejáratú hitelek átstrukturálása kell hogy legyen, ehhez pedig - folytatta - a kormányzat döntése kell. A TÖOSZ elnöke már korábban is háromoldalú megállapodást szorgalmazott a kormányzat, az önkormányzati szféra és a bankszövetség között arról, hogyan lehetne átstrukturálni a hiteleket.

Gémesi György, a MÖSZ elnöke is azt közölte, üdvözlik az OTP Bank önkormányzatokat megsegítő „jelentős" bejelentését. Arra hívta fel a figyelmet ugyanakkor, hogy a kezdeményezés átmeneti könnyebbséget nyújthat ugyan az árfolyam-növekedés következményeinek, de végleges megoldást nem jelent. Elmondta, a MÖSZ továbbra is az önkormányzati hitelállomány egységes konszolidációjának a híve, amihez - szavai szerint - szükséges a kormányzati szándék is.

A MÖSZ elnöke arra mutatott rá, hogy ha a települések bevételeit drasztikusan tovább csökkentik, akkor az adósságfizetési kötelezettségben komoly fennakadások lehetnek. Hozzátette: ezért fontosnak tartja a további tárgyalásokat a bankszövetséggel, valamint a többi meghatározó bankkal.


Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu