Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén rendeződhet Budapest és Pest megye viszonya
Szűcs Lajos szerint nem kerül többé hátrányba a megye egyik települése sem a fejlesztési források elosztásánál

A Pest megyei önkormányzat elnöke szerint megszűnhet a főváros és a Pest megyei települések közötti, az EU-s fejlesztési források aránytalan elosztása miatti feszültség, miután január óta a megyei önkormányzatok döntenek a területfejlesztési kérdésekben - mondta Szűcs Lajos (Fidesz-KDNP), a pest Megyei Közgyűlés elnöke február 28-án egy szigetszentmiklósi tanácskozáson.


A politikus a Csepel-sziget és Környéke Többcélú Önkormányzati Társulás (CSÖSZ) felkérésére tájékoztatta a társulásba tömörült húsz település vezetőit a megye új szerepéről és feladatairól. Mint hangsúlyozta, a megváltozott helyzetben az egyik fő cél a megyék szolgáltató tevékenységének kialakítása. Úgy fogalmazott: az eddigi pályázati rendszer helyébe a programalapú finanszírozás lép, vagyis a települések tesznek javaslatokat a fejlesztésekre, majd ezeket a javaslatokat a megyei önkormányzat koordinálja.

Szerinte „győzelemmel felérő döntés" született, amikor a területfejlesztés a megyékhez került, mert így Pest megye és a főváros viszonya is rendeződhet. Nem kerül többé hátrányba a megye egyik települése sem a fejlesztési források elosztásánál - tette hozzá Szűcs Lajos.

Az MTI információi szerint a „saját" központtal nem rendelkező Pest megye és Budapest részére jóváhagyott uniós források 75 százalékát rendre a főváros vitte el, és csak a fennmaradó 25 százalékon osztozhattak a régiós települések. A Pest megyei önkormányzat vezetője ennek az aránytalanságnak a megváltozását is reméli az új szisztémától.

Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke elmondta, hogy a fórum annak a sorozatnak a jegyében zajlott, amelynek keretében - változó helyszíneken - Szűcs Lajos tájékoztatja a térség polgármestereit a megye új szerepéről és feladatairól. A kétirányú egyeztetések az év második felében megszülető területfejlesztési törvény előkészítésének is tekinthetők - tette hozzá a sajtófőnök.

Forrás: MNO-MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu