Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Árfolyamrögzítést kínál az OTP a településeknek
A bank 330 milliárd forintos önkormányzati hitelállományának 40 százaléka deviza alapú hitel

Az OTP február 29-én ad tájékoztatást a svájci frankban denominált kötvénnyel rendelkező önkormányzati ügyfelei számára kidolgozott árfolyamrögzítési eljárásról. Az eseményen Wolf László, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divíziójának vezérigazgató-helyettese, Kovács Pál, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divíziójának ügyvezető igazgatója, valamint Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési osztályának vezetője ismertetik a részleteket. 


Mint arról Bencsik László az OTP vezérigazgató-helyettese egy múlt heti interjújában beszámolt, az OTP azon dolgozott, hogy olyan konstrukciót dolgozzon ki, amellyel az eladósodott helyi önkormányzatok problémáit tudják orvosolni, ezen a piacon ugyanis az OTP pozíciója domináns. A mai közlemény alapján a bank elkészült a konstrukcióval, ami azért is fontos, mert iránymutató lehet más bankok önkormányzati kötvényeinek kezelésével kapcsolatban. 

Az OTP meghatározó szereplő a magyar önkormányzatok finanszírozásában, a hazai operációjában tavaly szeptember végén mintegy 330 milliárd forintos önkormányzati hitelállománnyal rendelkezett, ennek mintegy 60 százaléka forintos, 40 százaléka deviza alapú hitel, a most kidolgozott konstrukcióban érintett svájci frank alapú önkormányzati állomány nagyjából 100 milliárd forintot tehet ki. 

Lázár János a február eleji kihelyezett egri frakcióülés után tartott sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kizárta a végtörlesztéshez hasonló lehetőséget az önkormányzati adósság esetében. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzatok eladósodottsága és annak kezelése akkor került a figyelem középpontjába, amikor a Lázár János vezette Hódmezővásárhely azt kérte a még 2006-ban kibocsátott kötvényeit lejegyző Erste Banktól, hogy a svájci frank alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség egy részét vállalja át.

Forrás: Portfolio.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu