Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A fagyban életeket menthet egy cselekvő közösség
Nem csak a hazai termelőket és a fogyasztókat igyekeznek összekötni, de ha kell, segítenek is

Van egy közösségi oldal, amit egyre többen ismernek és kedvelnek mind a hazai termelők, mind pedig a fogyasztók körében. A termelotol.hu tevékenysége főként arra irányul, hogy a fogyasztói és termelői oldal között hidat építsen, közösséget alakítson ki. Afféle civil kezdeményezésként teszi mindezt, azért, hogy minél többen, minél jobb ízű, jobb minőségű és kedvezőbb áru termékhez juthassanak, s mindezzel a hazai termelést, hazai munkahelyeket is sikerüljön támogatni.


Az elmúlt hetekben egy másik arcát is mutatta meg a termelotol.hu. Amilyen enyhe volt a december és a január, olyan vártalanul jött a hideg pár héttel ezelőtt. A nagy fagyok beköszöntével többfelé lehetett olvasni, hallani olyanokról, akik tüzelő nélkül maradtak a komoly hidegben, Egy Facebook csoport tűzifagyűjtő akciója adta az ötletet ahhoz, hogy az eddig is működő közösséget egy egészen új összefogásra buzdítsa a termelotol.hu csapata.

Az ötlet tetteket szült: a közösségi oldal felhívást tett közzé összesen több mint százezres látogatói, illetve Facebook-rajongói táborára építve, azzal, hogy mind a segítségre szorulók, mind pedig a segíteni szándékozók jelentkezését várják. A hírlevél tartalma megjelent a weboldalon és a Facebook oldalon is. Sokan megosztották, továbbították, így elkezdetek befutni a segítséget kérő, majd a segítséget ajánlók levelek.

A rendszer úgy működött, hogy akik segítséget ajánlók megkapták a közelükben lakó segítségre szorulók az elérhetőségét, vagy ha javaslatot kértek, egy konkrét személyét. A felajánlások folyamatosan érkeztek, és így mostanáig 13 családnak sikerült segíteni. Minden esetben a keresztnevek és a települések nevei lettek nyilvánosságra hozva, személyes adatok és részletek nem.


Mint a szervezőktől megtudtuk, a megsegített családoktól kapott visszajelzések nagyon pozitívak voltak, többen azt mondták: nemcsak tűzifát, reményt és melegséget is kaptak a szívükbe. A segítő kezet nyújtóknak is örömöt jelentett, hogy segíthettek. Maguknak a szerezőknek nem különben, hiszen így derült ki igazán, hogy mennyit érhet egy közösség összefogása a bajban.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu