Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Honismereti előadássorozat indul a Székelyföldről
Tíz este a székelység múltjáról és jelenéről, kultúrájáról és autonómia-törekvéséről

Tízrészes, Székelyföldet bemutató honismereti rendezvénysorozat indul Székfoglaló címmel március 2-án, Budapesten, a Székelyföldért Társaság Közhasznú Egyesület fővédnökségével. A programsorozat célja a Székelyföld földrajzának, történelmének, kultúrájának és népművészetének általános, majd székenkénti bemutatása, a székelység önazonosságának erősítése, valamint a Székelyföld autonómia-törekvésének segítése.


A honismereti sorozat műsorai minden hónap első péntekén lesznek, kivéve a másodikat, Nagypéntekre, illetve a nyolcadikat, Halottak napjára való tekintettel. Az első, egész Székelyföldet bemutató előadás március 2-án 18 órakor kezdődik, „Székelyföld képi autonómiája" alcímmel, Lőwey Lilla irodalmi szerkesztő, Simó József előadóművész, a Czegei Wass Alapítvány elnöke, Soós Andrea előadóművész, valamint az Ágas-bogas zenekar, a Csillagszeműek táncosai és Fábián Zoltán, a Székelyvér együttes gitárosa közreműködésével. A műsor után hagyományos, élő székely népzene, néptánc bemutató, majd tánctanítással induló táncház várja az érdeklődőket.

Ezt követően április 4-én Maros szék, május 4-én Udvarhely szék, június 1-én Csík szék, július 6-án Gyergyó szék, augusztus 3-án Kászon szék, szeptember 7-én Aranyos szék, október 5-én Orbai szék, novemberben Kézdi szék, végül december 7-én Sepsi szék bemutatása következik, a széki székekhez köthető hiteles előadók közreműködésével. Az előadások helyszíne a Kispesten működő Bujdosó Székely Vendéglő (1191 Budapest Szabó Ervin u. 37.) központi nagyterme.

A sorozat aktualitását az adja, hogy a székelységnek idén áprilisban és májusban egymillió szavazatot kell összegyűjtenie az Európai Unió legalább hét tagországából azért, hogy az Európai Parlament normát alkosson a kisebbségben élő nemzeti közösségek jogállásáról. Ez lehetőséget teremtene az autonómiaformák majdani egységes elismeréséhez.

További információ: http://www.szekelyhon.hu/

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu