Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Űrtechnológiai központot hoznak létre Somogyváron
Egymilliárdos beruházás a volt termelőszövetkezeti majorban

Somogyváron egy volt termelőszövetkezeti majorban repülőgép, űr- és földi járművek fejlesztését szolgáló technológiai központ, valamint alkatrészgyártó bázis épül közel egymilliárd forintból, amihez az unió 446 millió forintos támogatást biztosít - mondta Móring József Attila polgármester február 24-én, a projektnyitó rendezvényen.


A dél-dunántúli régióban egyedülállónak számító barnamezős beruházás előkészítése két éve zajlik. A tervek megvalósítására alapított projektcég, a Pelso Menedzsment Kft. tavaly nyert támogatást a Új Széchenyi Terv pályázatán. A nyitórendezvényre az építési engedélyek véglegesítése után került sor.

A közel 70 ezer négyzetméternyi iparterület beépítésével kialakított technológiai központba a betelepülő vállalkozásoktól remélik azt, hogy jelentősebb számban teremtenek majd új munkahelyeket. A polgármester beszámolója szerint a tervek teljes megvalósítása esetén a jövőben akár 300 embernek - nemcsak magasan kvalifikáltaknak, hanem képzetleneknek is - munkahelyet biztosíthat az új beruházás, amely még az idén megkezdi a próbaüzemét.

Az ország leghátrányosabb helyzetben lévő kistérségeinek egyikéhez tartozó Somogyváron kulcskérdés az ipar betelepítése, ezért az építményadó csökkentését tervezi a település, az önkormányzatok nehéz gazdasági helyzete ellenére - mondta Móring József Attila.

Dósa János, a Pelso Menedzsment Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, inkubátorházként kívánja működtetni a somogyvári bázist, technológiai cégeket betelepítve. Több érdeklődővel kötött már előzetes megállapodást erről. Alapvetően nem sorozatgyártás, hanem fejlesztés, és alkatrészgyártás lesz a cél a bázison - tette hozzá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu