Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kormányablakok nyílnak a vasúti pályaudvarokon is
A cél a 3K-s rendszerek, azaz közlekedés, a kereskedelem és a közszolgáltatások integrált lehetőségének megvalósítása

A MÁV ingatlanállományát is bevonják a területi államigazgatás fejlesztésébe - tájékoztatott Gál András Levente kormánybiztos február 23-án, egy háttérbeszélgetésen. A Jó Állam koncepcióért felelős kormánybiztos elmondta, hogy tavaly nyár óta folyik a kormányablak-hálózat továbbfejlesztésének előkészítése, a járások kialakításával párhuzamosan. A járások székhelyein kívül további településeken is szeretnének kormányablakokat nyitni.


Az államigazgatási fejlesztési tervek előkészítése során öt nagy hálózatot vizsgáltak meg, többek között az ügyfélforgalom és az erőforrások felhasználásának szempontjából. A meglévő kormányablakok, az államigazgatási szervek ügyfélszolgálatai, a posta és az okmányirodák hálózata mellett a közlekedési csomópontokat is felmérték. A cél az, hogy nyugat-európai minták alapján 3K-s rendszerek, azaz a közlekedés, a kereskedelem és a közszolgáltatások integrált elérhetősége valósuljon meg - mondta a kormánybiztos. Hozzáfűzte: első körben a vasúti pályaudvarok közül 20 alkalmas helyszínt találtak, ahová államigazgatási funkciókat lehet telepíteni.

A fejlesztési lehetőségeket hátráltatja az utasellátó cég 1993-as félresikerült privatizációja. A magánosítási szerződésből hiányoztak bizonyos garanciák és további jogi aggályok is felmerültek, amelyek gyakorlatilag lehetetlenné tették a vasútállomások fejlesztését. A MÁV hamarosan kivásárolhatja a magántulajdonosokat, megszerezve a Resti Kft. többségi üzletrészét, ezzel elhárul ez az akadály a pályaudvarok fejlesztése elől - húzta alá a kormánybiztos. A kormánybiztos arról is tájékoztatott, hogy nem csak a pályaudvarok, hanem más, kihasználatlanul álló MÁV tulajdonában lévő ingatlanok kormányzati használatáról is folynak tárgyalások.

Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy háromezer épület, építmény van a MÁV tulajdonában vagy kezelésében. Ezek közül az utas az állomásépületekkel találkozik a leggyakrabban, ezért kiemelten fontos a fejlesztésük, a szolgáltatás színvonalának emelése. A vezérigazgató hozzátette, a legtöbb állomásépület a monarchia idején épület, így az akkori életmódhoz igazodva gyakran nem felelnek meg a mai utazási igényeknek. Nagy probléma, hogy a mai elvárásokhoz képest túl nagyok az épületek, sok a kihasználatlan tér, a felesleges kapacitás. A kormányablakok, illetve más állami vagy kereskedelmi szolgáltatások pályaudvarokra való telepítésével hosszútávon fenntarthatóvá válnának ezek az ingatlanok.

Forrás: kormany.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu