Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jelzéssel védenék majd a helyi termékeket Szarvason
A városi termelők áruit márkanévvel és logóval hoznák helyzetbe

Szarvason már hosszú ideje megfogalmazódott az igény arra, hogy jobban helyzetbe kellene hozni a helyi termelőket. Az önkormányzat kezdeményezésére a múlt év decemberében és idén januárban is összehívtak egy fórumot, melyen a kistermelők, biogazdálkodók, kiskereskedők és a civil egyesületek képviselői arról tanácskoztak, hogyan tudnák érdekeiket jobban érvényesíteni - írja a Beol.hu.


Végül az a megoldás kristályosodott ki, hogy célszerű lenne megkülönböztető jelzéssel -márkanévvel és logóval - ellátni a Szarvason megtermelt élelmiszereket, kézműves- és ipari termékeket egyaránt. A képviselő-testület ilyen előzmények után tűzte napirendre február 16-án a Szarvasi termék márkanév bevezetéséről szóló kérdést.

„Az már bebizonyosodott, hogy a globalizáció nem tesz jót a helyi gazdaságoknak. Ha azonban mi magunk megpróbáljuk segíteni a helyi termelőket, akkor ötről a hatra juthatunk" - summázta a márkanév bevezetésének fő célját Babák Mihály polgármester.

Kiszely Mihály főtanácsnok, a gazdasági bizottság elnöke a részletekről elmondta: a kezdeményezés kizárólag piaci alapon működhet. Az önkormányzat csak a kereteket, a lehetőséget teremti meg, a továbblépés a gazdasági élet szereplőinek dolga. Aki bekapcsolódik a rendszerbe, az élvezheti a névhasználattal járó előnyöket.

A márkanév és a logó használatára vonatkozó feltételeket rendeletben dolgozzák ki, s ezt a tervek szerint márciusban fogadja el a képviselő-testület. Onnantól nyílik meg tehát a lehetőség arra, hogy a megkülönböztető jelzéssel ellátott szarvasi termékek megjelenjenek a piacon. Következő lépésként a kistermelők, vállalkozók, kereskedők klubszerűen, később pedig jogilag bejegyzett formában is együttműködhetnek. A távlati tervek között szerepel, hogy a márkanév és a logó használatát a helyi szolgáltatókra is kiterjesztik.

Babák Mihály a képviselő-testület ülésén jelezte: megpróbálják a már országszerte ismert és elismert szarvasi élelmiszergyártókat meggyőzni arról, hogy a jövőben ők is Szarvasi termék megjelöléssel és logóval lássák el áruikat. Tervezik azt is, hogy a helyi boltokban külön részt szentelnek a szarvasi termékeknek, így a fogyasztók tudatosabban kereshetik majd ezeket az árukat.

Forrás: Beol.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu