Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Népszavazással válthatnának megyét a nagykőrösiek
Inkább Kecskemét, mint Budapest vonzáskörzetéhez tartozik a város

Nagykőrös lehet az a város, amely elsőként hagyhatja el Pest megyét, és csatlakozhat Bács-Kiskunhoz. A folyamat azonban ott is lassan halad. Czira Szabolcs polgármester még tavaly beszélt arról a Világgazdaságnak, hogy 2012 áprilisában tartanának népszavazást, most arról van szó a városban, hogy az idén még lehet referendumot tartani. A városban szinte biztosra veszi mindenki, hogy az elszakadás-pártiak kerülnének többségbe, ám az országos apátia kihathat a helyi népszavazásra is.


Nagykőrös sokkal inkább tartozik már Kecskemét tág vonzáskörzetébe, mint Budapestéhez. A polgármester szerint az infrastruktúra-fejlesztésre és a munkahelyteremtésre is jobbak a lehetőségek Dél-Alföld régióban, ezenkívül a budapesti agglomeráció sok forrást elszív a megye külsőbb területeitől. Szintén nehezen érthetőnek találta azt is, hogy Nagykőrösről tüdőszűrésre Törökbálintra kellett eljárni Kecskemét helyett.

Pest megye tavalyi válságos anyagi helyzete némileg elviselhetőbb lett azután, hogy ez év elejétől sok megyei intézmény átkerült az államhoz, de a korábbi nehéz idők így is megviselték a településeket. Szintén feszítő az a probléma, amely a megye sokszínűségéből adódik: a fővárosi agglomerációnak teljesen mások a nehézségei és a fejlesztési igényei, mint Cegléd, Nagykáta vagy éppen Szob kistérségének. Ezenkívül sokaknál szólhat a megyeváltás mellett az, hogy az európai uniós források elosztásánál Budapest és Pest megye egy egységnek számít, amely a szegényebb vidéki terület miatt kaphat több támogatást, a pénz nagy része viszont a fővárosba érkezik.

Úgy tudjuk, több település vezetői megosztottak az átjelentkezés kérdésében. Információink szerint a Nagykőrös melletti Kocsér az a hely, ahol a szomszéd város megyeváltása esetén szinte biztos lenne, hogy átmennének Bács-Kiskun megyébe. A Ceglédi kistérségben fekvő Jászkarajenőről pedig olyan információt kaptunk, hogy gondolkoznak a váltáson, ám a földrajzi okok miatt ott már nem Bács-Kiskun, hanem Jász-Nagykun-Szolnok megye lehet a cél.

Forrás: Világgazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu