Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Alpolgármester-választás, pénzintézeti támogatással
A Raiffeisen Bank jelölte a posztra Szentendre új alpolgármesterét

Példa nélküli vezetőválasztásra került sor Szentendrén: a város új alpolgármesterét, Polányi Sándort az önkormányzat számlavezető pénzintézete, a Raiffeisen Bank jelölte a posztra. Dietz Ferenc, a Pest megyei város fideszes polgármestere nem lát kivetnivalót a szokatlan lépésben, így abban sem, hogy az új helyettesének a tiszteletdíját fele részben a pénzintézet állja.


Újabb alpolgármestert választottak Szentendrén: Polányi Sándor, a Herendi Porcelánmanufaktúra korábbi vezérigazgatója a város számláját vezető Raiffeisen Bankkal egyetértésben külsős, reorganizációs menedzserként segíti a város pénzügyi egyensúlyának megteremtését.

Dietz Ferenc, a város fideszes polgármestere február 21-én a távirati iroda információját megerősítve elmondta: Szentendrén semmivel sem rosszabb a pénzügyi helyzet, mint bármelyik más önkormányzatnál, tehát a „nadrágszíj meghúzása" náluk is elengedhetetlenné vált, például csökkentették szociális kiadásaikat és a jelentősebb értékű beszerzéseket.

Mivel ennél átfogóbb, nagyobb volumenű intézkedésekre van szükség, a város számláját, illetve 2,5 milliárd forint értékű kötvényét kezelő Raiffeisen Bankkal közösen az a döntés született, hogy egy gazdálkodásban jártas profi szakember irányításával reorganizációs tervet kell kidolgozni, illetve végrehajtani - tette hozzá.

Dietz Ferenc közlése szerint a városvezetés először a polgármesteri hivatalon belül szervezett csoport kezébe adta volna ezt a feladatot, de a banknak az volt a véleménye, hogy az önkormányzatot, illetve a település valamennyi gazdálkodó egységét érintő pénzügyi és személyzeti átszervezés megtervezése, s levezénylése szinte lehetetlen kizárólag belső erőforrások igénybevételével.

Olyan gazdasági szakember kell, aki nem függ sem a pártpolitikától, sem az esetleges helyi érdekektől, ugyanakkor „külsős" alpolgármesterként tanácskozási joggal részt vesz a testületi üléseken, s megfelelő hatásköröket kap a polgármestertől - magyarázta Dietz Ferenc.

A posztra jelölt Polányi Sándor mellett egyhangúlag tette le voksát a szentendrei képviselő-testület legutóbbi ülésén. Az új alpolgármester - akinek tiszteletdíját az önkormányzat és a bank közösen állja, s akinek megbízatása egyelőre 9 hónapra szól - egy hónapon belül részletes reorganizációs tervet dolgoz ki - magyarázta a város polgármestere. A település vagyonával és személyi állományával való hatékonyabb gazdálkodás révén a tervek szerint a 2011-es költségvetéshez képest éves szinten 400 millió forint takarítható meg - fűzte hozzá Dietz Ferenc.

Polányi Sándor az MTI megkeresésére azt mondta, menedzserszemléletű, kiszámítható, stabil közpénz-gazdálkodásra van szüksége Szentendrének, amiben egy avatott szakember segítsége mindenképpen jól jöhet. Előre kikötöttem: csak akkor vállalom a feladatot, ha a képviselő-testület egyhangúlag választ meg, hiszen munkámban nem a pártpolitikai, hanem a város pénzügyileg is stabil és fenntartható működésének szempontjait szeretném és fogom érvényesíteni - közölte.

A harminc éve menedzserként dolgozó Polányi Sándor 2003 és 2005 között a Herendi Porcelánmanufaktúra, majd 2007 és 2010 között a Magyar Telekom bulgáriai leányvállalatának vezérigazgatója volt. Szentendrének eddig egy alpolgármestere volt, a fideszes Török Balázs.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu