Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem aratott sikert a hét budapesti körzet terve
Azok a fővárosi kormánypárti képviselők, akik polgármesterek is, azt szeretnék, ha minden kerületben lenne járási hivatal

Lefolytatta a fővárosi járások kialakításáról szóló egyeztetéseket az ezzel megbízott Láng Zsolt, a II. kerület fideszes polgármestere. Eszerint a budapesti kormánypárti képviselők, akik polgármesterek is egyben, ragaszkodnak ahhoz, hogy minden kerületben legyen járási hivatal - közölte február 20-án a Fidesz frakcióvezetője.


Lázár János budapesti sajtótájékoztatóján hozzátette, a járások létrehozását érintő vidéki észrevételek felmérése még folyamatban van Kósa Lajos Fidesz-alelnök, debreceni polgármester és Rácz Róbert fideszes parlamenti képviselő, hajdú-bihari kormánymegbízott vezetésével.

A frakcióvezető elmondta: az észrevételeket továbbítják a kormánynak, és arra számít, a kabinet mérlegeli majd azokat, s azok függvényében terjeszti az Országgyűlés elé a szükséges törvényjavaslatokat, mégpedig minél hamarabb, „hiszen a járások felállítása, mihamarabbi működése mindannyiunk közös érdeke".

„Nem az a kérdés, hogy legyen-e járási hivatal, hanem az, hogy hol legyen" - mutatott rá, hozzáfűzve, hogy a járási székhelyek kialakításakor mindenképpen figyelembe kell venni a közszolgáltatások - így például a kórházak - elérhetőségét, valamint történelem-földrajzi szempontokat is. „Nem hiszek abban a kormányzati politikában, amely közösségekkel próbál harcolni" - fogalmazott Lázár János.

Az MTI azon kérdésére, hogy a járásokról szóló törvényjavaslat-csomag február 10-re tervezett parlamenti benyújtása miért nem történt meg, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) egy hete, február 13-án azt közölte: a Fidesz-KDNP egri frakcióülésén felmerült kérdések miatt még további egyeztetésekre van szükség a járások ügyében a tárca és a kormánypárti képviselőcsoport között.

A járások kérdése, illetve a körzethatárok tervezett beosztása nagy vitát váltott ki a Fidesz-KDNP Egerben tartott, évadnyitó frakcióülésén - számolt be róla korábban Lázár János, jelezve, hogy a vita középpontjában Budapest volt. Az egri tanácskozáson bízták meg Láng Zsoltot, a parlament önkormányzati bizottságának fideszes elnökét, II. kerületi polgármestert, hogy vezetésével kezdődjön egyeztetés arról, hogyan viszonyulnak majd egymáshoz a járáshatárok és a fővárosi kerületek. A KIM egyébként hét járási körzetre osztaná fel a fővárost.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu