Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

700 milliós kárt okoztak a szocialisták Hevesben?
Ha bebizonyosodik a vád, a volt megyei elnöknek saját vagyonából kell megtérítenie a veszteséget
A Heves Megyei Önkormányzat bizottságának vizsgálata szerint vélhetőleg 700 millió forint kárt okozott a megyegyűlés előző szocialista elnöke a megyének azzal, hogy nem rendkívüli felmondással szüntette meg 2009-ben az egri kórház vagyonkezelési szerződését - jelentette be a Szabó Róbert, a közgyűlés fideszes elnöke február 17-én, Egerben. Ha bebizonyosodik, hogy Sós Tamás korábbi szocialista elnök tudatosan cselekedett, akkor el kívánják érni, hogy a politikus saját vagyonából térítse meg a kárt.

Sveiczer Sándor (Fidesz-KDNP), az előző időszak tisztázatlan ügyeit vizsgáló eseti bizottság elnöke elmondta: azt feltételezik, hogy Sós Tamás - a megye érdekeivel ellentétesen - egy magáncégnek kedvezett.

A 2008-ban a HospInvest Zrt.-vel kötött, a megyei kórház működtetéséről szóló vagyonkezelői szerződés szerint ugyanis az önkormányzat a kórházi árbevétel tíz százalékát követelhette volna csődeljárás esetén a HospInvesttől, ha a megye rendkívüli felmondással él. Ez az összeg mintegy 700 millió forint. Sós Tamás azonban a rendkívüli felmondást közgyűlési felhatalmazás ellenére sem tette meg, sem határidőre, sem mandátuma végéig.

A bizottság véleménye szerint munkajogi és büntetőjogi felelősség is terheli a szocialista politikust, ezért a testület felkéri Szabó Róbertet fegyelmi eljárás kezdeményezésére és az önkormányzat soron kívüli összehívására a jogi lépések meghatározása érdekében - mondta Sveiczer Sándor.

A Heves Megyei Önkormányzat 2008. március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján az azt követő húsz évben a HospInvest Zrt. működtethette volna a Markhot Ferenc Kórházat. A Fidesz azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen. A HospInvest ellen felszámolási eljárás indult 2009 júliusában, a közgyűlési pedig döntést hozott arról, hogy a megye mondja fel a vagyonkezelői szerződést.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu