Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tizenkét államosított ingatlant árvereznek majd el
Először az üresen álló Budagyöngye Kórház kerül kalapács alá
Az üresen álló Budagyöngye Kórház árverésével, március 14-én kezdődik meg azon - tavaly még a Pest Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő - ingatlanok áruba bocsátása, amelyekre a megyeháza tetemes adóssága miatt a hitelezők jelzálogjogot jegyeztettek be - értesült a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ vezetőjétől február 16-án az MTI. Horváth Péter elmondta, hogy várhatóan további 11 ingatlan - iskola, kórházi épület, múzeumi és szociális ellátási célokat szolgáló ingatlan - kerül árverésre.

A központ vezetője utalt arra, hogy a magyar állam átvállalta azokat az adósságokat és járulékaikat, amelyek tavaly december 30-ig a megyei önkormányzatok által fenntartott intézményekben felhalmozódtak, illetve az intézményi feladatok ellátásához kapcsolódtak.
Arra a kérdésre, hogy Pest megye adósságának rendezésére az árverezésen kívül milyen más módszereket alkalmaz az új tulajdonos, vagyis az állam, Horváth Péter megjegyezte: e folyamat részleteiről egy belügyminisztériumi rendelet ad majd útmutatást.

A Magyar Nemzet február 11-i száma - a Hír Tv korábbi információira hivatkozva - egyebek mellett azt írta, hogy „kalapács alá kerülhet adott esetben a kistarcsai Flór Ferenc Kórház és a fővárosi Szent Rókus Kórház is", bár ezt a megkérdezett önálló bírósági végrehajtó, Schmidt Zoltán cáfolta, mondván: egyetlen kórházat vagy iskolát sem fognak dobra verni. Hasonlóképpen nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Göböl Zsolt, a Szent Rókus Kórház
főigazgatója is.

A napilap írása szerint az árverezésekre azért van szükség, hogy ki tudják fizetni a Pest megyében korábban közétkeztetést végző HunGast Kft.-t megillető 431 millió forintos tartozást. Az MTI érdeklődésére a kft. ügyvezetője, Kérfalusi Attila ezzel kapcsolatban február 16-án azt mondta: ennél többel, körülbelül 560 millió forinttal tartozik nekik a megyeháza. Hozzátette: rajtuk kívül más hitelezők is kezdeményeztek végrehajtást, hiszen mindenki a pénzéhez szeretne jutni.

Noha a volt Budagyöngye Kórház ingatlan-együttesét (amelyre a HunGast javára jelzálogjogot jegyeztek be) korábban 900 millió forintra értékelték, a kft. nem tart igényt az üresen álló ingatlanra, helyette a meghitelezett összeget kéri - fűzte hozzá az ügyvezető.

A HunGast a nagy összegű tartozás miatt - megegyezés híján - beperelte a megyeházát, egy tárgyalás már le is zajlott - közölte Kérfalusi Attila, aki szerint, mivel a megyei önkormányzat „hozta össze" az adósságot, nekik kellene helytállniuk azért. Azt, hogy ők fizetnek-e végül, vagy az állam, bíró fogja eldönteni, a lényeg az, hogy valaki fizessen - fogalmazott az ügyvezető.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu