Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Helyi összefogással termelt élelem a rászorulóknak
Harmadik alkalommal hirdették meg az Élelmiszerlavina Önkormányzati Programját

Idén harmadik alkalommal hirdették meg az Élelmiszerlavina Önkormányzati programját. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta által alapított kezdeményezés célja, hogy a pályázók a támogatás keretében felajánlott vetőmag segítségével, helyi összefogással zöldségeket termeljenek, az előállított élelmiszert pedig ingyenes adomány keretében eljutassák a környéken élő rászorulókhoz.  A szervezők február 27-ig várják azon közhasznú szervezetek, oktatási intézmények, önkormányzatok jelentkezését, akik részt vennének a programban.


A pályázó feladata, hogy a termelési folyamatba munkaképes rászorulókat vonjon be, akik a projekt során szerzett gyakorlati tapasztalatukat a későbbiek során saját kertjükben is kamatoztatni tudják. Az emberi erőforrás mellett a pályázónak biztosítania kell a megművelésre alkalmas földet, a munkaeszközöket, szakmai felügyeletet és a megtermelt zöldségek szétosztását is.

A megvalósításhoz a pályázók partnerként egyéb szervezeteket is bevonhatnak. A pályázat kiírói kifejezetten preferálják azokat a pályázatokat, amelyek széles helyi összefogásra épülnek. A munkához szükséges vetőmagot a Syngenta biztosítja, amely a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül jut el a győztesekhez.

A korábbi évek során a program nagy népszerűségnek örvendett: a munka 2011-ben 14 településen, közel 38 hektár területen mintegy 200 rászoruló, közmunkás és önkéntes bevonásával zajlott. A megtermelt zöldségek 3500 rászorulóhoz jutottak el országszerte. A pályázati kiírás és pályázati adatlap letölthető a www.elelmiszerbank.hu/elelmiszerlavina weboldalról.

A pályázat benyújtásának határideje: 2012. február 27. A pályázatokat az elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu e-mail címre várják. A pályázattal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető az elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu e-mail címen.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu