Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Senki nem tud többet fizetni a BKV szolgáltatásaiért
A FAÖT sajtóközleményt adott ki a BKV finanszírozása ügyében

Tarlós István főpolgármester február 14-én találkozóra hívta a kerületi és az agglomerációs polgármestereket a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) helyzete és finanszírozása ügyében. A találkozón részt vettek Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás (FAÖT) érintett tagtelepülései is, akiknek nevében Pápai Mihály, Gyál polgármestere, a FAÖT elnöke sajtóközleményt adott ki a közös problémával kapcsolatban.


A FAÖT sajtóközleménye a BKV ügyében

A Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás (FAÖT) érintett tagtelepülései nevében ezúton fejezem ki köszönetemet Főpolgármester Úrnak, a 2012. február 14-én a BKV helyzete és annak finanszírozása tárgyában tartott kerekasztal-megbeszélésre szóló meghívásért. A FAÖT-öt alkotó 17 település közül 12 érintett a témában, így mi is fontosnak tartottuk a párbeszéd megkezdését. 

Azon települési önkormányzatok, amelyek érvényben lévő megállapodással rendelkeznek, fizetnek is a BKV szolgáltatásaiért. Ennél többet, ennél nagyobb terhet nem tudunk vállalni. Tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a BKV súlyos öröksége a főváros jelenlegi vezetését terheli, ezért tisztelettel kérjük a fővárost, hogy a kormánnyal közösen találják meg a lehetőséget a BKV folyamatos és zavartalan működtetésére. 

A fővárost közvetlenül körülölelő agglomerációs településeken hozzávetőleg ötszázezer ember él, akiknek többsége a fővárosban dolgozik, ott vesz igénybe különböző szolgáltatásokat, így az ottani adóképességet növeli. Mindannyiunk közös érdeke, hogy az agglomerációs térség lakosai is zökkenőmentesen el tudjanak jutni munkahelyeikre, az oktatási intézményekbe, valamint meg tudják közelíteni a kulturális, sport- és szabadidős szolgáltatásokat nyújtó intézményeket. 

A BKV-val szerződéses kapcsolatban álló agglomerációs települések mindeddig maradéktalanul eleget tettek szerződésben vállalt kötelezettségeiknek. Megígérhetjük, hogy szűkös anyagi lehetőségeink ellenére ezt a továbbiakban is megtesszük.  

Forrás: ÖS

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu