Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az energiatudatos városfejlesztés kulcskérdései
Konferencia az eszközökről és a megoldási módokról, lehetőségekről

Vonzó és egészséges városi környezet, klímaváltozás, energiagazdálkodás a háztartások, települések szintjén, és országos szinten is. Az eszközökről, megoldási módokról február 22-én, a Békásmegyeri Közösségi Házban rendeznek konferenciát „Kis rezsi - Nagy jövő - Az energiatudatos és költséghatékony városfejlesztés kulcskérdései az EnSURE projekt tükrében" címmel.


A vonzó és egészséges városi környezet, a klímaváltozás és az energiagazdálkodás világszerte a legfontosabb kérdések közé tartozó, egymással szorosan összefüggő témaköröket jelent a háztartások, települések és településrészek szintjén, egyben országos szinten is. Ennek ellenére a helyzet városrészi, települési, vagy térségi szinten történő, hatékony, integrált megközelítésű javításának eszközei még nagyrészt hiányoznak, az önkormányzatok ilyen irányú ismeretei és aktivitásai meglehetősen szegényesek.

Ezt az űrt próbálja betölteni a 13 nemzetközi partner - köztük a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont és a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszéke - közreműködésével folyamatban lévő EnSURE INTERREG IV.B Central Europe projekt, amely szélesebb körben is tanulságos megközelítéseket, tapasztalatokat nyújthat az érintett témakörökben dolgozó önkormányzati döntéshozóknak, emellett gyakorlati, felsőoktatási és tudományos szakembereknek is.

A projekt keretében február 22-én, a Békásmegyeri Közösségi Házban (1039 Budapest, Csobánka tér 5.) kerül megrendezésre a második EnSURE Konferencia „Kis rezsi - Nagy jövő - Az energiatudatos és költséghatékony városfejlesztés kulcskérdései az EnSURE projekt tükrében címmel". A rendezvény a projekt eddigi eredményeit hivatott bemutatni, és egyben kiváló teret nyit a témához kapcsolódó jó példák bemutatására és megismerésére, tapasztalatok kicserélésére, az önkormányzati vezetők egymás közötti, és a Magyarországon újszerű szakterület legkiválóbb szakembereivel való eszmecseréjére.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a szervezők február 15-ig kérnek kitöltve visszajuttatni az a.lehofer@mut.hu e-mail címre. A jelentkezőket email-ben tájékoztatják  a jelentkezés elfogadásáról. A rendezvénnyel kapcsolatos információk elérhetők a Magyar Urbanisztikai Társaság honlapján is. A program itt tölthető le.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu