Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Budapest Szíve program helyett BKV-finanszírozás?
Rogán Antal szerint a fővárosnak nagyobb részt kellene vállalnia a közlekedési vállalat működtetéséből
A kormány azt szeretné elérni, hogy ne kelljen rendkívüli, tartós támogatásokat adni a BKV-nak idén sem, de jövőre semmiképpen; azt a normatív támogatást, amely az Országgyűlés által elfogadott költségvetésben szerepelt, a kabinet nem akarja másra költeni - mondta Rogán Antal, az V. kerület polgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A Magyar Nemzet február 11-i számában megjelent interjúban a fideszes politikus hangsúlyozta, hogy 2010-ben és 2011-ben a kormány normatív támogatás, fogyasztói árkiegészítés és veszteségfinanszírozás címén 140 milliárd forinttal támogatta a közlekedési cég működését. Ehhez képest a főváros működésre nem, csak fejlesztésekre biztosított forrást a BKV-nak. A normatív támogatás folyósításának feltétele, hogy 2012-ben a főváros vállaljon nagyobb részt a BKV működéséből - tette hozzá.

Rogán Antal szerint az lenne az optimális, ha a fogyasztói árkiegészítésen felül a kormány és a főváros egyenlő arányban finanszírozná a BKV működését. Mindenképpen szükség van olyan átalakítási tervekre, amelyek ezt tűzik ki célul 2013-ra vagy 2014-re. Arra a kérdésre, hogy ebből a kerületek is hajlandóak-e részt vállalni, azt felelte: a kerületek gyakorlatilag ma nem tudnak saját forrásból beruházni, csak uniós pénzekből, támogatásokból. „Én jeleztem a főpolgármester úrnak, hogy a Budapest Szíve programnak a Széchenyi térre vonatkozó második ütemét abszolút elhalaszthatónak gondolom. Az arra szánt forrásokat a fővárosi költségvetésben szerintem nyugodtan át lehet csoportosítani a BKV-hoz" - jelentette ki.

Arra, hogy a Fidesz népszerűségének nem tesz túl jót egy folytonos Rogán-Tarlós vita, azt mondta, nem is óhajt ilyen vitában részt venni. „Sajnálom, hogy én mondtam ki azt, ami szerintem mindenki számára nyilvánvaló: az a tény, hogy a fővárosnak nagyobb energiákat kell mozgósítania a BKV érdekében." Mint mondta, meggyőződése, hogy az ellenzéki frakciók támadásai nemcsak politikai, hanem gazdasági érdekeket is tükröznek.

Sajnos ezek a frakciók a felügyelőbizottsági helyeken és más pozíciókon keresztül ezer szálon kötődnek a főváros cégeihez, és ezek egy részénél komoly források is vannak. Ha ezeket el kell vonni, és a BKV-ra kell fordítani, az ottani vezetőknek és gazdasági érdekcsoportoknak nem tetszik.

Az útdíj ötletével kapcsolatban azt mondta: "a főpolgármester úrral közösen vettek részt egy megbeszélésen, és az útdíj kifejezéssel, egy ott megtárgyalt dokumentumban találkoztam először. Ezt a dokumentumot a Fővárosi Önkormányzatnál készítették". Rogán Antal az interjúban arról is szólt: egészen biztos abban, hogy a valutaalappal a második negyedév közepéig tető alá hozható a megállapodás.

Forrás: MHO - MTI - MNO

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu