Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Rém a bajai helyett a jánoshalmi járáshoz tartozna
Az előzetes kérelmek sem hatottak a koncepció kidolgozóira
Közel 800 megkeresés érkezett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz (KIM) a járások kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés során. A megkeresések körülbelül 50 százaléka arra irányult, hogy az adott település másik járáshoz tartozzon. Ezek közé tartozott Vető Zoltánnak, a Bács-Kiskun megyei Rém Község első emberének levele is, amelyben településének átsorolását kérelmezte, a amelyet a Magyar Önkormányzatok szövetségének (MÖSZ) is eljuttatott.

Vető Zoltán, Bács-Kiskun megyei Rém Község polgármestere azért fordult módosításai kérelemmel az illetékesekhez, mert kifogásolja, hogy a KIM tervezete szerint települése a bajai járáshoz lett besorolva, holott már 2011-ben, előzetesen levélben kérték Pintér Sándor belügyminisztert, Tállai András államtitkárt és Navracsics Tibor minisztert, hogy lehetőség szerint településünk a jánoshalmi járáshoz tartozzék, s kérelmünket Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, illetve a jánoshalmi kistérség is pártfogólag támogatta.

Az átsorolási kérelmet több tényező is indokolja. Először is, Rém idén január elsejétől csatlakozott a Borota-Kéleshalom körjegyzőséghez. Mindemellett történelmi hagyománya van annak, hogy a régebbi járásrendszereknél Rém - Borota és Kéleshalom településekkel együtt - vagy a kiskunhalasi, vagy a jánoshalmi járáshoz tartozott. Járóbeteg szakellátás területén szintén a 18 kilométerre fekvő Jánoshalmához tartozik a település, ami elérhetőség szempontjából is előnyösebb, hiszen Baja 25 kilométer távolságra van.

Az sem elhanyagolható - derül ki vető Zoltán leveléből -, hogy a jánoshalmi kistérség települései, valamint Rém község is a homokhátság határán található, így közös gondjaink, céljaink vannak a térség élhetősége terén, s Rém község is halmozottan hátrányos helyzetű, hasonlóan a jánoshalmi térség településeihez.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu