Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A múlt örökségével küzd Csepel polgármestere
Németh Szilárd: „Sajnos nem találunk kapaszkodót, ami kimozdítana a jelenlegi kilátástalan helyzetből”
Csepel új önkormányzata 2010-ben az előző vezetés súlyos hagyatékával találta szemben magát. A rossz pénzügyi helyzetben nehéz kapaszkodót találni, szinte lehetetlen kimozdulni a kilátástalan állapotból. Németh Szilárd polgármester a Rádió Orient műsorában elmondta, a kerület vezetése ismeri a helyi értékeket, látja, mit kell tennie. „A cél a fennálló helyzet megváltoztatása" - hangsúlyozta a közigazgatási rádió vendége.

Németh Szilárd polgármester 2010-es hivatalba lépésekor a korábbi évek súlyos hagyatékával találta szemben magát. Az önkormányzat vagyonvesztesége 10,1 milliárd forint volt, a költségvetés fedezetéhez 4,3 milliárd forint hiányzott, továbbá több mint 2 milliárd forintos hosszú lejáratú hitel is nehezítette a gazdasági helyzetet. „Ezek a számok eleve meghatározták az új vezetés lehetőségeit. Sajnos nem találunk kapaszkodót, ami kimozdítana a jelenlegi kilátástalan helyzetből" - emelte ki Csepel polgármestere. 

Az önkormányzat ismeri a kerület értékeit - emelte ki Németh Szilárd -, a volt Csepel Művek egyike ezeknek. „A korábbi politikai vezetők szétfolyatták a teljes iparterületet: a gyártelepnek jelenleg közel 700 tulajdonosa van. Jogilag nem tudunk mit kezdeni a helyzettel, nincsen lehetőség egy egész területet érintő befektetésre" - foglalta össze a gyártelep helyzetét a polgármester. 

A Csepel Művek mellett Németh Szilárd a bezárt papírgyár és a Szabadkikötő helyzetéről is szót ejtett. „A komoly ipari kultúrával rendelkező papírgyár 2011-ben zárt be, nem fogják tudni eladni. A Szabadkikötő nemzeti kincs, azonban az észak-csepeli rész eladása után parlagon áll a terület" - összegezte a polgármester.

A főváros 21. kerületének polgármestere elmondta, hogy a válság miatt az ország és a főváros helyzete is nehéz. „Az eladósodott pénzügyi helyzet arra enged következtetni, hogy ennél már nincsen lejjebb" - hangsúlyozta. Németh elmondta: a közvetlen csődveszélyt elkerülték, sőt a kerület pénzügyi helyzetét az első évben sikerült sok tekintetben rendezni. A csepeli fejlesztések terén is rengeteg ígéret van, amelyeket megfelelő mederbe lehet terelni. „Látjuk, mit kell tenni" - emelte ki. Hangsúlyozta, hogy egy év alatt mintegy kétmilliárd forinttal tudták csökkenteni a 2010 év végére várt költségvetési hiányt.

A polgármester a politikusok politikai, erkölcsi és jogi felelősségéről is szót ejtett. A kerület önkormányzata a Vörös Csepel című könyv kiadásával igyekezett informálni a lakosságot a régi vezetés hibás döntéseiről, és a korrupció-gyanús ügyekről. Emellett az a korábbi ballépések büntetőjogi felelősségi elszámoltatás érdekében közel 40 büntetőjogi feljelentést is tettek. 

Az önkormányzat a szociális terület javítása érdekében új cselekvési tervet nyitott meg. Németh Szilárd kiemelte: fontos a magyar vállalkozók támogatása. „Ez egy hosszú távú program. A vállalkozóknak szabadságot kell adni, normális adózást kell biztosítani, továbbá kontroll alatt kell tartani a vállalkozásokat" - mondta. 

Csepel közbiztonságával kapcsolatban a legtöbb embernek az iskolai kettős gyilkosság, továbbá a hajléktalanok közötti gyilkosságok jutnak eszébe. Németh elmondta, a közbiztonság megerősítése fontos lépés volt. „Új közbiztonsági programunkban a lakótelepre és a hárosi zártkerti részre is kivittük a rendőröket. Végleges megoldásokon dolgozunk."

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu