Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A MÖSZ és a MEOE javítaná az állatvédelmi törvényt
Mikrochippel kellene ellátni minden kutyát és vissza kellene szorítani a véletlen szaporulatot

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) közös közleményben üdvözli, hogy a települések többsége nem vezeti be az ebadót, s támogat minden olyan kezdeményezést, ami a felelős állattartást biztosítja.  A két szervezet szerint egy olyan programot kell kidolgozni, ami öt éven belül biztosítja minden kutya mikrochippel való ellátását, s az állatvédelmi törvény is átdolgozást igényel.


A MÖSZ és a MEOE közös közleménye

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete üdvözli, hogy a települések többsége nem vezeti be az ebadót, így nem segíti elő, hogy több kutya kerüljön az utcára, illetve menhelyre.

Sajnos már decembertől az ebadó hírének megjelenésétől megfigyelhető volt a gazdátlan ebek számának növekedése. Számos menhelyen januárra már nem volt hely több kóbor kutya befogadására.

A MÖSZ és a MEOE január elején kiadott közleménye után a helyi és országos sajtó is részletesebben foglakozott az ebadóval, és több önkormányzat is úgy nyilatkozott, hogy nem tervezik azt bevezetni.

Megjegyzendő, hogy ebadót ma is fizetnek a kutyatulajdonosok, mégpedig a kötelező éves veszettség elleni védőoltás árában 260 forintot, amit az állatorvosok a kormányhivatalnak utalnak át. Nem tisztázott azonban, hogy ezt az összeget mire használja fel a kormányhivatal.

A MÖSZ és a MEOE támogat minden olyan kezdeményezést, ami a felelős állattartást biztosítja. Véleményük szerint egy olyan programot kell kidolgozni ami öt éven belül biztosítja, hogy minden kutya mikrochippel legyen ellátva, továbbá támogatni kell a tenyésztésre nem szánt ebek ivartalanítását. Csak ezt követően lehet ebrendészeti hozzájárulást bevezetni úgy, hogy annak következménye ne a kóbor- és oltatlan kutyák számának növekedése, hanem valóban az állatok jólétét elősegítő beruházások fedezete legyen.

 Átdolgozást igényel a törvény abból a szempontból is, hogy egyaránt alkalmas legyen a véletlen szaporulatok és a tenyésztési előírásoknak nem megfelelő szándékos kutyaszaporítás visszaszorítására is.

A cél érdekében a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete március 20-án konferenciát rendez, állatorvosok, menhelyek, önkormányzatok és ebtenyésztők részvételével, majd szakmai anyagot készítenek, amit a törvényalkotók részére is eljuttatnak.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu